Postao je heroj ulice: Zlatni dečko iz Dubrave obožava Prljavce, a otkrio je i od koga su mu stigle prve čestitke

Foto: Facebook/Hrvatski taekwondo savez - HTS

Dečko iz Dubrave, Marko Golubić postao je novi je svjetski prvak u takewondou u kategoriji 74 kilograma. Zlato je oko vrata stavio u Bakuu, a sada je otkrio kako se osjeća.

‘Medalju posvećujem Dubravi i Zagrebu’: Marko Golubić postao zlatni, Hrvatska slavi svjetskog prvaka

”Lijepo je probuditi se kao svjetski prvak. Sinoć mi to još nije bilo sasvim jasno, a sad je osjećaj fantastičan, pomalo nestvaran. Sanjao sam o tome, a sanjam i o olimpijskom zlatu. Ovo je moja prva velika seniorska medalja”, rekao je za Večernji list dan nakon pobjede.

Nakon pobjede u finalu nad Srbinom Stefanom Takovim (4:3, 6:9, 8:8) feštao je s kolegama iz reprezentacije i sparing-partnerom Ivanom Šapinom.

Foto: DALS & WT

Skromni Marko o privatnom životu ne voli govoriti. ”Ne volim govoriti o tome. Za sebe bih rekao da sam skroman dečko iz Dubrave. Majka mi se 2015. godine s mlađom sestrom odselila, a ja sam ostao sa starijom sestrom i tatom u Zagrebu. Prihvatiš to i očvrsneš”, rekao je kratko.

”Uspio sam se izdići iznad tih problema. Tko god ima takvu tešku situaciju, bilo obiteljsku, bilo financijsku, to čovjeka očvrsne. Treba se izdići iznad toga i držati se onoga što najviše voliš raditi. U svemu tome trener Dejan Mesarov bio mi je veliki motivator. Stalno mi je govorio da vjerujem u sebe, da imam talenta, da mogu napraviti velike stvari i pokazalo se da je u pravu”, dodao je. Obitelj mu je u svemu i dalje podrška, a redovito posjećuje majku i sestru u Njemačkoj, kao i one njega u Zagrebu.

Hrvati pokorili Svjetsko prvenstvo, osvojen rekordan broj medalja: Paško Božić kući donosi šestu!

Priznao je pak da obožava – Prljavo Kazalište. ”Jako volim njihove pjesme. Emotivne su. Ima ih i za slavlje, ali i za tugovanje. I moj otac ih često sluša”, kaže i otkriva da mu je najdraža pjesma ”Heroj ulice”.

Među prvim čestitkama koje su stigle bile su oni od Bad Blue Boysa. ”Ja sam jedan od Bad Blue Boysa i volim otići na Dinamove utakmice, na sjever, pa čak i na gostovanja. U posljednje vrijeme manje zbog svojeg programa priprema i natjecanja”, ispričao je novi prvak svijeta.


Komentari