POSLASTICA ZA SVE LJUBITELJE NOGOMETA Gdje možete gledati borbu hrvatskih klubova za ulazak u Europsku ligu

Photo: Matija Habljak/PIXSELL

Večeras je novi veliki dan hrvatskog nogometa. Dinamo i Rijeka brane čast hrvatskog nogometa i traže ulazak u grupnu fazu Europa lige.

Dinamo bi, ukoliko preskoči Floru, po šesti puta osigurao nastup u skupinama Europa Lige dok bi Rijeka ako premosti Kopenhagen po četvrti put osigurala plasman u grupnu fazu. Igra se samo jedna utakmica, a sam pogled na protivnike sugerira da Rijeku čeka teži posao, a k tome je za razliku od Dinama gost u Danskoj.

Danci su europski rutineri, više nego dvostruko skuplji i veliki favoriti. No jedna utakmica uvijek donosi zamke i sve je moguće. Rijeka se zasigurno neće predati tek tako.

I kladionice misle jednako, na pobjedu Danaca koeficijent je 1, 66 a na riječku 4, 75. Utakmica u glavnom gradu Danske počinje u 20 sati, a prijenos možete pratiti na Areni Sport 2.

Sat vremena prije(19 sati) Dinamo će na Maksimiru u borbi za play off protiv Flore iz Tallina. Favorit je jasan i očit, Dinamovo ispadanje predstavljalo bi pravu katastrofu. Dinamo je protiv Flore igrao dvije utakmice. Bilo je to pretkolo kupa UEFA, a modri su slavili s dva puta po 1-0. Utakmica počinje u 19 sati, a prijenos je na Areni Sport 1.

Osim što će se Dinamo i Rijeka boriti za vlastitu dobit, borit će se i za hrvatski koeficijent. Da bismo imali dva kluba u pretkolu Lige prvaka i gotovo pola lige u Europi, hrvatski su klubovi u pet godina morali uzeti toliko bodova da budemo na 15. mjestu u Europi.  Situacija u kojoj bi opet imali pet klubova u kvalifikacijama za Europska natjecanja teško će se opet ponoviti. Hrvatska je u ovom trenutku tek 44. u Europi po učinku klubova. Toga su nas koštali porazi koje su naših klubova doživjeli ovog ljeta a bilo ih je čak pet, uz samo dvije pobjede.

 


Komentari