Pošemerilo mu se nekaj: Mamić sudu slučajno predao i papir na kojem piše kako Lovren treba svjedočiti

Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

Bivši izvršni predsjednik Dinama Zdravko Mamić napustio sudnicu osječkog Županijskog suda u ponedjeljak i to prije početka suđenja, izrazivši nezadovoljstvo zbog nazočnosti povećanog broja pravosudnih policajaca.

Prije početka glavne rasprave Mamić je negodovao zbog povećanog broja pravosudnih policajaca u sudnici. “Ako će ovi tu stajati cijelo vrijeme, onda ja idem. Nemam potrebe sudjelovati u ovoj predstavi”, poručio je Mamić te potom napustio sudnicu. Na početku glavne rasprave protiv Zdravka Mamića i još trojice okrivljenika, Uskok se očitovao o dokaznim prijedlozima koje je okrivljeni Mamić predložio za uvrštavana u sudski spis prilikom iznošenja sudske obrane.

Predsjednik Sudskog vijeća Darko Krušlin izvijestio je da se dva registratora nalazi ukupno 227 različitih dokumenata te da se Uskok, u pismenom očitovanju, usprotivio većini prijedloga, osim uvidu u ugovor o profesionalnom igranju između NK Dinama i igrača Gorana Ljubojevića. Tužiteljstvo je predložilo da se obavi uvid i u ugovor o podjeli transfera između NK Dinama i toga igrača, čemu se usprotivila Mamićeva obrana, istaknuvši da ta dokumentacija nema veze sa činjeničnim stanjem i predmetom ovoga postupka, pa će se suđenje nastaviti nakon što Sudsko vijeće odluči o ovom dokaznom prijedlogu.

No, dogodila se na osječkom sudu jedna zanimljiva situacija. Među 227 dokumenata koje je Zdravko Mamić predao sudu kada je iznosio svoju obranu, našao se i papir koncipiran kao moguća pitanja USKOK-a te odgovori nogometaša Dejana Lovrena na ta pitanja. Obrana je tvrdila kako su to bilješke obrane koje su zabunom dospjele u spis te tražila povlačenje tog dokumenta kao dokaza. Ipak, to se nije dogodilo jer je USKOK odmah reagirao i zatražio da se taj papir ostavi u sudskom spisu kao dokaz.

 

Završne riječi danas se ipak neće održati. USKOK je prihvatio nove dokaze i izmijenio optužnicu.

Podsjetimo, Zdravku Mamiću, njegovom bratu Zoranu Mamiću, bivšem Dinamovom direktoru Damiru Vrbanoviću i porezniku Milanu Pernaru sudi se zbog optužbi da su izvlačenjem novca NK Dinamo oštetili za nešto manje od 116 milijuna kuna, a državni proračun za barem 12,2 milijuna kuna neobračunatog i neplaćenog poreza i prireza.

Autor: B.H.

Komentari

Komentari

loading...