POSEBNI GOSTI UGLEDNOG TURNIRA: Bivši dinamovci privukli poglede, stigao i pozdrav legendi

Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

U Zagrebu je započelo 19. izdanje međunarodnog juniorskog turnira Mladen Ramljak, koje i ove godine okuplja jake klubove. Među njima, odskače ime Real Madrida koji je došao sa svojom mladom momčadi, a u skupini u prvom krugu, jedan od protivnika je i Dinamo, zajedno s Ludogorecom i Rapidom. U drugoj skupini su Flamengo, Maccabi, Odense i Udinese, a osim prema terenu, gleda se i prema tribinama na koje dolaze poznati sadašnji ili bivši igrači.

Među njima, poglede su privukli Eduardo da Silva i Etto, rođeni Brazilci koji su po dolasku ostavili trag u dresu Dinama. Eduarda pamtimo i po 10 godina u dresu hrvatske reprezentacije, sa 64 odigranih utakmica i 29 zabijenih golova, dok se o Ettu svojedobno pričalo kao o potencijalnom Vatrenom, međutim, u njegovom slučaju nije bilo nastupa za Hrvatsku.

Sada su obojica došli pogledati mlade talente, a nisu bili jedini na tribinama koji se pamte po slavnim vremenima u dresu zagrebačkih Plavih.

Pozdrav s Markom Mlinarićem

Po dolasku, Eduardo i Etto su se na tribinama pozdravili s Markom Mlinarićem, Dinamovom legendom iz starije generacije. U slučaju dvojca koji je stigao iz rodnog Brazila i svojedobno je pronašao novi dom u Zagrebu, trag je također ostao dubok. Eduardo je taj trag ostavio kao član seniorske momčadi od 2001. do ’07., s odlaskom na posudbe u Croatiju iz Sesveta i zaprešićki Inter u tom razdoblju, dok je Etto za Dinamo igrao od 2005. do ’11.

Turnir slavi tragično preminulog igrača

Dinamo novim izdanjem jakog međunarodnog juniorskog turnira nastavlja slaviti Mladena Ramljaka, igrača koji je 1967. godine u slavnoj generaciji sudjelovao u osvajanju Kupa velesajamskih gradova, što je i danas najznačajniji međunarodni trofej do kojeg su došli zagrebački Plavi.

Mladen Ramljak je tragično preminuo u prometnoj nesreći koja se dogodila 1978., dok je još bio jako mlad, s 33 godine. Sjećanje traje, a nastavlja se turnirom na kojem je Dinamo ove godine, među ostalima, ugostio i slavni madridski Real.


Komentari