POPUT ŠEIKA: Zoran Mamić i dalje uživa u toplom Dubaiju! Njegov odvjetnik: ‘Vratit će se uskoro’

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Bivši trener Dinama Zoran Mamić, nedugo nakon pravomoćne presude, zaputio se u Dubai. Mamić je u daleki kraj otputovao iz poslovnih razloga, a prema izjavama njegovog odvjetnika Mije Goluba, trebao se vratiti kroz tjedan dana. Ipak, Zoranu Mamiću još uvijek ni traga ni glasa.

Podsjetimo, Mamić je osuđen na četiri godine i osam mjeseci, no da bi uopće bio pozvan na izvršenje kazne zatvora, Županijski sud u Osijeku mu mora službeno uručiti odluku Vrhovnog suda.

Presuda se inače dostavlja na adresu prebivališta, no s obzirom na to da je Mamić u inozemstvu, postoji mogućnost da se presuda objavi na oglasnoj ploči suda, čime se smatra da je stranka obaviještena.

Nakon toga, spis se šalje sucu izvršenja Županijskog suda u Zagrebu koji piše rješenje za izdržavanje zatvorske kazne što se opet treba uručiti osuđeniku.

Mamić tada ima pravo zatražiti i odgodu odlaska u zatvor ako za to ima opravdanu zakonsku osnovu. Isto tako, ako mu sud ne uspije uručiti rješenje, može se naložiti izdavanje tjeralice. Valja napomenuti i da je Mamić bez problema napustio zemlju jer nije zatražena nikakva mjera zaštite poput oduzimanja putovnice.

“Zoran je kao nogometni trener u toj zemlji ostvario izniman uspjeh pa su ga željeli za izbornika reprezentacije. Zoran će se uskoro vratiti“, izjavio je za 24sata njegov odvjetnik Mijo Golub.

Komentari