PONOVNO SU USPJELI: Braća Sinković ‘pomela’ konkurenciju, osvojili su zlato u finalu dvojca na pariće

Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Braća Valent i Martin Sinković osvojili su zlato u dvojcu na pariće na Europskom veslačkom prvenstvu koje se održava u Münchenu.

U finalu su slavili s vremenom 6:35.93. Iza njih s vremenom 6:38.46 završila je Španjolska i osvojila srebro, a broncu je s vremenom 6:42.11 osvojila Litva.

Iako su u prvom dijelu utrke u vodstvu bili Španjolci, a braća Sinković zaostajali, situacija se okrenula u drugom dijelu utrke kada su preuzelii kontrolu i polako povećavala prednost do samog kraja. Braći je ovo 19. medalje s velikih natjecanja.

“Presretni smo s Europskom titulom! Bilo je teško kao što smo i očekivali, Španjolci su bili odlični protivnici, čak su nas i iznenadili, krenuli jače nego što smo mislili. Ali mi smo se dobro osjećali u čamcu, bila nam je dobra tehnika, odličan ritam tako da smo odlučili nastaviti veslati svoj tempo, a drugih 1000 metara što budemo mogli napraviti. Na kraju se pokazalo kao dobra i dobitna odluka. Španjolci su posustali malo zadnjih 1000 metara iako znamo da imaju dobar finiš pa se nismo smjeli opustiti”, rekao je Valent Sinković.

“Presretni smo! Nakon šest godina titula u dvojcu na pariće u staroj i najdražoj disciplini! Sada nas čekaju tri dana odmora i nakon toga idemo na pripreme za Svjetsko prvenstvo. Nadamo se da više nećemo imati ozljeda, da ćemo ove pripreme odraditi 100% i da ćemo biti još bolji na Svjetskom prvenstvu”, dodao je Martin Sinković.

“Nisu bile idealne pripreme za Europsko što se ozljeda tiče, a i tehničkih detalja, nismo bili skroz zadovoljni. Ali moramo uvijek dati sve od sebe i u najtežim trenutcima izvući svoj maksimum pa kada nas netko pobijedi i dalje ćemo biti sretni jer smo dali sve od sebe. Sada se veselimo pripremama i pokušat ćemo biti u još boljoj formi i još jači za Svjetsko prvenstvo jer će nam trebati!”, rekao je Valent Sinković.


Komentari