Ponosni smo! Zagreb dobio još jednu prestižnu nagradu

FOTO: Zagreb.hr

Najbolje Igre bile su upravo u našem gradu.

Grad Zagreb i Grad Rijeka te Sveučilište u Zagrebu i Sveučilište u Rijeci dobitnici su posebnih nagrada Order of Merit za izniman doprinos u pripremi i provedbi Europskih sveučilišnih igara Zagreb – Rijeka 2016. Nagradu za najbolji nacionalni savez dobio je Hrvatski akademski sportski savez, a Volonterski tim ESI 2016 nagradu za Fair-play.

Priznanje je to Europske sveučilišne sportske asocijacije za organizaciju ESI Zagreb – Rijeka 2016. koje su prepoznate kao najmasovnije i najbolje organizirano natjecanje u povijesti Europske sveučilišne sportske asocijacije. Zagreb i Rijeka bili su domaćini 5408 sudionika s 388 sveučilišta iz 40 europskih zemalja od 12. do 25. srpnja 2016.

Nagrade su danas u nazočnosti gradonačelnika Milana Bandića predstavljene na konferenciji za novinare u Gradskoj upravi.

Kako se čulo nagrade su dodijeljene ove subote u portugalskom gradu Coimbri gdje će se održati sljedeće Sveučilišne igre.

“Bilo mi je veliko zadovoljstvo popeti se na pozornicu i u ime Grada Zagreba preuzeti ovo posebno priznanje koje svjedoči da smo na ovome projektu dali maksimum#, rekla je zamjenica gradonačelnika Vesna Kusin te dodala kako je ovo “poticaj da se u okviru našeg sveučilišta sport još više uzdiže i da se u njega puno više ulaže. Sada smo dokazali da je Grad Zagreb u vrhu studentskoga europskog sporta i to moramo njegovati”.

Rektor Sveučilišta u Zagrebu Damir Boras naglasio je kako su priznanja rezultat zajedničke suradnje Grada Zagreba, Sveučilišta u Zagrebu i Hrvatskog akademskog sportskog saveza dodavši kako je sveučilišni sport osnova i temelj zdravog društva.

Prema riječima predsjednika Hrvatskog akademskog sportskog saveza Zrinka Čustonje dobivanjem ovih nagrada približava se završetku projekt ESI koji je započeo još 2012. a bit će gotov skorim izdavanjem monografije o ESI.

“Danas s neskrivenim ponosom i zadovoljstvom možemo reći da su ESI 2016 bile uspješan projekt koji nema nikakvih zaostataka iza sebe i time smo postavili jedan novi model organizacije sportskih događaja. ESI su imale izravan učinak na javne financije u Zagrebu i Hrvatskoj u iznosu od preko 100 mil kn. Ukupna investicija u infrastrukturu u Zagrebu i Rijeci bila je 500 mil kn, a došla je iz europskih fondova”, rekao je Čustonja.

Također je spomenuo sjajnu suradnju s gradovima Zagrebom i Rijekom, Sveučilištima u Zagrebu i Rijeci te svim drugim dionicima, studentima, sportašima volonterima, ukupno oko 12 000 ljudi u tehničkom osoblju čime se samo potvrdilo da je Hrvatsko akademsko sportska zajednica najbolja i najuspješnija.

Komentari