PONOSNI NA GVARDIOLA: ‘Vjerojatniji je bio dobitak na lotu nego da će iz našeg NK izaći najbolji stoper na svijetu’

Foto: Ante Cizmic / CROPIX

Trenutno najbolji stoper na svijetu, Joško Gvardiol, domaćim je i stranim medijima posebno zanimljiv proteklih dana. Nakon jučerašnje utakmice hrvatske nogometne reprezentacije s onom Belgije, glavna je zvijezda.

Redakcija N1 provjerila je gdje je Gvardiol krenuo naganjati loptu. “Joško je krenuo, koliko se ja sjećam, s pet i pol, šest godina. Nije dugo bio kod nas, dvije, tri godine, ali odmah je pokazivao veliki talent za nogomet. Odmalena je zajedno sa svojim tatom bio predan radu i cilju koji je postigao”, rekao je za N1 Nenad Mašina, dopredsjednik NK Trešnjevka.

S obzirom na to da je Joško vrlo rano prešao u Dinamo, njegov je talent neosporan. “Ako se dobro sjećam, Dinamo ga je uzeo od nas s 9 godina, tako da se isticao jer Dinamo ne uzima bilo koga”, smatra Mašina.

Kao i većina djece koja krene trenirati nogomet, Gvardiol je u NK Trešnjevka prošao sve pozicije, no ne i onu stopera. Kako je živio u neposrednoj blizini stadiona, osim redovnih treninga, Joško je nerijetko “brusio zanat” i mimo njih.

“Često je dolazio na našu umjetnu travu s tatom i nabijao loptu. Čak i kada je prešao u Dinamo, često je dolazio tu kod nas i trenirao”, rekao je Mašina, dodajući da očekuje od njega jedan dres za klub.

Dopredsjednik NK Trešnjevka otkrio je da je Gvardiol u vrijeme pandemije dolazio trenirati na njihov teren, jer je to na Dinamovu stadionu bilo zabranjeno. “Tu je sam trenirao onda. Uporan, marljiv, pošten i s tim velikim osmjehom”, rekao je Mašina.

“Vjerojatniji je bio dobitak na lotu nego da će iz našeg NK izaći najbolji stoper na svijetu. Ponosni smo”, zaključuje.


Komentari