PONOS NAŠEG GRADA: Nikolina Ćaćić je prva hrvatska boksačica koja će se boriti na Olimpijskim igrama!

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Naša boksačka prvakinja u kategoriji do 57 kg Nikolina Ćaćić kroz repesaž olimpijskih kvalifikacija u Parizu izborila se za plasman na Olimpijske igre u Tokiju te će ući u povijest kao prva hrvatska boksačica koja će se boriti u olimpijskom ringu!

U četvrtfinalu nije mogla iznenaditi vrhunsku Talijanku Irmu Teste, a već u ponedjeljak u popodnevnom programu odradila je najvažniji meč u životu, protiv Turkinje Aycan Guldagi.

“Dvije runde bile su užasno guste. Guldagi me malo i iznenadila, jer je bila puno pripremljenija i bolja nego lani u Bugarskoj kada sam je bez puno problema pobijedila. Trener Franjo mi je rekao da moram krenuti u juriš na sve ili ništa, da gubim meč i znala sam da moram napraviti osjetnu prednost da bih ga okrenula u svoju korist. I Turkinja se borila svim srcem, za obadvije je to bila prilika jednom u životu, imala sam osjećaj kao da smo razjareni bikovi jedna nasuprot druge i da ne biramo sredstva. Ne znam kakve sam sve udarce primila, nisam ih osjećala koliko sam bila pod adrenalinom. Neka, sve se isplatilo”, rekla je nakon meča skromna Nikolina, nova hrvatska olimpijka sa samo 20 godina.

Pobjeda Nikolinu ovodi u Tokio, jer iz kategorije do 57kg šest boksačica osigurava olimpijsku vizu, a prema viđenom u četvrtfinalnim mečevima Nikolina je bolja i kvalitetnija boksačica od Turkinje.


Nikolina Ćaćić, 20-godišnja Zagrepčanka koja je europska i svjetska viceprvakinja u mlađim seniorkama, vrlo dobro je odradila meč protiv Irme Teste, ali to nije bilo dovoljno za pobjedu, jer je Talijanka svojom klasom i sa bitno više seniorskih mečeva u karijeri riješila sve tri runde u svoju korist. Testa je na putu do četvrtfinala svladala prvu nositeljicu i svjetsku viceprvakinju Ljudmilu Voroncovu iz Rusije.

No, baš je meč protiv Talijanke Irme Teste pokazao da Ćaćić ima moć i kvalitetu za Olimpijske igre.

Trener Franjo Kristić nakon meča je istaknuo da su znali da Nikolina samo nekim čudom može iznenaditi Testu.

“Izabrali smo taktiku na distanci kako se Nikolina ne bi previše izmorila i primila puno jakih udaraca, nego da se koliko je moguće sačuva za repesaž. Sve karte bacamo na ponedjeljak i tursku protivnicu koju Nikolina može proći. Protiv Teste primila je možda pet udaraca, nije se potrošila i sad će ići do daske u meču koji nosi plasman na Olimpijske igre. To je naš ‘Dan D’, sačuvali smo adute i Nikolina će tu morati dati maksimum”, rekao je Krstić.

Turkinja Aycan Guldag izgubila je u četvrtfinalu uvjerljivo od Rumunjke Marije Nechite i primila puno više snažnih udaraca. Turkinja je niža, snažna, agresivna, traži blisku borbu i klinč.

“Treba se čuvati kontra garda i jake lijeve ruke Turkinje, držati je na distanci i vjerujemo da bi Nikolina u najboljem izdanju to trebala riješiti”, dodao je Kristić.

Komentari