POKVARENI TELEFON: Iz HNS-a poručuju da je Pjacina dijagnoza točna, žao im je što Talijani loše prevode hrvatski

Facebook

Napokon se zna je li dijagnoza HNS-a točna.

U srijedu nas je bombardirala vijest o demantiju iz Juventusa koji je osporio nalaze HNS-ovih liječnika o težini ozljede Marka Pjace. Ipak, ispostavilo se da se radilo samo o lošem prijevodu i to s talijanske strane.

Pjaca je prošao pregled magnetskom rezonancijom koji je pokazao da se radi o napuknuću lisne kosti, odnosno infrakciji fibule, a HNS je o tome odmah obavijestio javnost. Iz Juventusa to nisu demantirali, a nisu ni mogli jer su rezultati MR-a točni.

Oba doktorska tima, i onaj talijanski i ovaj naš složili su se i oko vremena oporavka, što bi bilo nemoguće ako se radi o različitim dijagnozama. Osim da se radi o malo vjerojatnoj slučajnosti, dakako.

U HNS-ovom priopćenju stoji:

Takva ozljeda zahtijeva mirovanje, pa iz istog razloga Pjaca ne trenira u Juventusu nakon povratka iz kampa reprezentacije. Iako ozljeda, srećom, nije teška, takve je prirode da onemogućuje Pjacin nastup za Hrvatsku ovoga tjedna, usprkos igračevoj velikoj želji, o kojoj svjedoči i da je unatoč boli stigao na okupljanje i pokušao odraditi prvi trening”.

Žao nam je što neki talijanski mediji loše prevode hrvatski jezik, kao što nam je žao da neki hrvatski mediji dovode u pitanje stručnost i odličnu suradnju liječničkih službi HNS-a i Juventusa s obzirom na ugled liječnika u obje službe i činjenicu da su ti liječnici došli do iste dijagnoze“, zaključili su.


Komentari