POJAS JE MIRKOV! Cro Cop opasnog Iranca slomio u dvije minute

Mirko Filipović osvojio krunu karijere.

Iranac se još nekoliko sekundi pokušavao nadmetati s Mirkom, a onda je sjevnuo lijevi kroše Mirka Filipovića koji je storvalio Aliakbarija na tlo.Potom je Mirko, već rutinski, navalio i izbombardirao Iranca na parteru.

Nakon što je devastirajućim udarcima, u četvrtfinalu Rizinova Grand Prixa, porazio Američkog borca, Mohammeda Lawala, a potom i u četvrtfinalu ubojitim koljenom u jetru srušio superteškog estonskog gorostasa Baruta, Mirko Filipović plasirao se u finale u kojem ga je u ringu dočekao neugodni Iranac Amir Aliakbari.

Iranac je inače svjetski prvak u hrvanju grčko-rimskom stilom i od samog početka turnira slovio je kao glavni konkurent za naslov. Aliakbari je do finala došao pobjedom protiv talentiranog Rusa pod Jemjeljanenkovim patronatom, Valentina Moldavskog, a ranije je u četvrtfinalu slomio legendarnog Heatha Herringa. No, protiv Mirka nije mogao.

U početku meča Iranac je bio nešto aktivniji, ali borci su se gotovo minutu odmjeravali i testirali strpljivost. Aliakbari je potom nasrnuo na Mirka, ušao u klinč i odveo borbu u kut, no Mirko se iščupao. Iranac je još nekoliko sekundi pokušavao nadmetati s Mirkom, a onda je sjevnuo lijevi kroše Mirka Filipovića koji je storvalio Aliakbarija na tlo. Potom je Mirko, već rutinski, navalio i izbombardirao Iranca na parteru. To je to, Mirko Filipović osvojio je Rizinov Grand Prix.

Komentari