POHVALE STIŽU IZ CIJELE EUROPE: ‘Utakmicu Cityja i Reala vrijedilo je gledati samo zbog Modrića’ (VIDEO)

Facebook

Fenomenalan učinak hrvatskog veznjaka oduševio je cijelu Europu, pa su se tako mnogi strani mediji i nogometne legende oglasili s pohvalama na račun Luke Modrića.

Utakmica polufinala Lige prvaka između Manchester Cityja i Real Madrida bila je, najblaže rečeno, prava uspavanka. No, ako je zbog nečega ili bolje rečeno nekoga, vrijedilo gledati utakmicu vrijedilo je zbog Luke Modrića. Fenomenalan učinak hrvatskog veznjaka oduševio je cijelu Europu, pa su se tako mnogi strani mediji i nogometne legende oglasili s pohvalama na račun Luke Modrića.

Skromni Luka je nakon utakmice, gospodski istaknuo kako je igrač utakmice zapravo vratar Cityja, Joe Hart. “Hart je fantastično branio. Zaslužili smo pobjedu, ali možemo biti zadovoljni svojom igrom, posebno u drugom dijelu. Na tome moramo graditi samopouzdanje za uzvrat”, kazao je Modrić.

No, onda su krenule pljuštati pohvale. Madridski “AS” jedan je od prvih koji je pohvalio Luku. “Hrvat je bio Realov motor i najaktivniji igrač. Konstantno je stvarao pritisak na obranu Cityja”, napisali su.

Odmah po završetku utakmice oglasio se i legendarni branič Liverpoola, Jamie Carragher. “Utakmica između Cityja i Reala nije bila zanimljiva, ali isplatilo se pogledati je samo zbog Luke Modrića”, napisao je Carragher na svom Twitter profilu.

No, tu nije kraj pohvalama. Ugledni ESPN ocijenio je Modrićev nastup visokom osmicom uz obrazloženje, “Kao i uvijek, Modrić je bio sila koja je vukla Real u veznom redu. Igrao je povučeniju ulogu, ali kad god je primio loptu tražio je priliku za napad. Bio je prisiljen više igrati s loptom u nogama zbog pritiska Cityja na vezni red Reala, a više puta je uspio unijeti nered u domaću obranu“, pisao je ESPN.

https://www.youtube.com/watch?v=8fdiyFnYMnw

Renomirani engleski Mirror također je posvetio veliku pažnju Modriću. “Briljantni Luka Modrić pomogao Realu da vrati kontrolu nad Cityjem”, stoji u naslovu Mirrora, a u tekstu pišu same pohvale. “Real je dominirao u veznom redu, a savršeni Modrić vodio je bitku s malo kreativne podrške svojih suigrača. Casemiro je radio ono što i inače radi. Dobar u obrambenim zadacima, no mučio se s distribucijom lopte. Toni Kroos bio je još jednom neprimjetan što je značilo da je distribucija lopte do Modrića opet patila”, piše Mirror.

Modrićev Real za tjedan dana igra uzvratnu utakmicu protiv Cityja na Bernabeuu, a u igru se vraća i Cristiano Ronaldo. No, rezultat je ipak nepovoljan za Madrid jer City u igra, osim pobjede i remi, dok Real ima imperativ pobijediti.


Komentari