Pogreška u završnici odnijela je puno, no Zubčić je ipak došao do bodova!

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Filip Zubčić jedini je naš skijaš koji je uspio ući u drugu vožnju nedjeljnog slaloma u francuskom Chamonixu. No, nažalost nije imao nastup kakvom se nadao. Zubčić je završio utrku na 25. poziciji, s 2.20 sekundi zaostatka za Norvežaninom Henrikom Kristoffersenom koji je proslavio pobjedu.

Na drugom mjestu završio je Švicarac Ramon Zenhaeusern, a treći je bio Sandro Simonet, još jedan švicarski skijaš, koji je imao visoki startni broj 35. Zenhaeusern je imao 28 stotinki, a Simonet 66 stotinki zaostatka za Kristoffersenom.

Nakon svojeg nastupa u drugoj vožnji, najbolji hrvatski skijaš je u cilj ušao kao 10., posljednji među natjecateljima koji su u tom trenutku stigli do kraja utrke. Zaostatak mu je bio na velikih 1.54 u odnosu na u tom trenutku vodećeg Švicarca Sandra Simoneta.

Zubčić je imao svoj uobičajeno agresivni pristup, ali to ga je skupo stajalo u završnoj fazi druge vožnje. U jednom trenutku je napravio pogrešku zbog koje je skoro ostao bez plasmana, možda se pritom i ozlijedio prolazeći kroz jedna vrata, no uspio je stići do cilja i osvojio je nove bodove u Svjetskom kupu.

Podsjetimo, najbolji hrvatski skijaš je jedini od naših predstavnika nastupio u drugoj vožnji. Istok Rodeš, Matej Vidović i Samuel Kolega u nedjelju nisu stigli do bodova.


Komentari