PODRŽITE NAJMLAĐE SPORTAŠE! Uskoro dječje natjecanje u taekwondou, ove godine s posebnim značenjem

Foto: PR Čigra Limač Kup i Čigra Open

Čigra Limač Kup je natjecanje za najmlađe dobne skupine taekwondo sportaša sa snažnim ciljem promicanja nenasilja te usmjeravanja djece od najranije dobi na sportsko druženje

Taekwondo klub Čigra po 11. put organizira natjecanje za najmlađe uzraste u taekwondo-u  ”Čigra Limač Kup” i ”Čigra Open”. Natjecanje će se održati 08. listopada u Domu sportova. Ove godine natjecanje će se održati u čast  tragično preminuloj mladoj članici Ivani Bosančić. 

”Prije pademije koronavirusa, 2019. godine uz pomoć prijatelja kluba, roditelja, članova i ponekog donatora koji su prepoznali naše potrebe, organizirali smo deseti „Čigra Limač Kup“ i „Čigra Open“. U dvorani Dom sportova okupilo se preko 700 djece, iz više od 50 klubova i 8 zemalja (Slovenija, Bosna i Hercegovina, Srbija, Italija, Kosovo, Češka, Mađarska)”, kažu iz Čigra Limač Kupa.

Želja im je postati najveće natjeanje u regiji za djecu početnike, vrtićance, djecu s poteškoćama u razvoju.

”Ovim natjecanjem želimo promovirati taekwondo kao sport, Hrvatsku i Zagreb kao sportski centar regije, okupiti što više djece na zajedničko druženje u dvorani, te im na taj način učiniti djetinjstvo ljepšim i kvalitetnijim. U subotu očekujemo oko 800 djece u dobi od 4-10 godina iz gotovo cijele Hrvatske i susjednih zemalja”, izjavio je predsjednik organizacijskog odbora Boris Bursać.

Cijeli program održava se pod visokim pokroviteljstvom Predsjednika Republike Zorana Milanovića, a svoj dolazak na svečano otvorenje u podne potvrdile su poznate osobe iz sportskog i javnog života.


Komentari