PODJELA BODOVA NA PRAZNOM MAKSIMIRU: Neuigranost kumovala razočaravajućem rezultatu

Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Naši nogometaši mogli su komotno pokupiti sve bodove, ali na putu do toga ispriječila se greda i neuštimanost. 

Iako Turci mogu biti zadovoljni s rezultatom 1:1, Hrvati mogu samo pognuti glave i razmišljati što bi bilo kad bi bilo. Što bi bilo da se greda nije toliko puta ispriječila lopti? Što bi bilo da Perišić nije okrznuo loptu i poslao je put naše mreže? Što bi bilo da je Čačić išta naučio iz iskustva s Eura?

Vjerojatno bi Vatreni u svlačionice otišli puno sretniji, ovako su samo razočarani jer nisu uspjeli iskoristiti priliku koja im se pružala. Naime, Turci su zaigrali u obnovljenom sastavu koji još nije do kraja uigran, a naši su umjesto da udare tu gdje bi ih najviše bolilo, dopustili njima da zadaju bolan udarac.

Nesiguran početak utakmice

Trebali su naši uči puno sigurnije i od početka se nametnuti kao alfa momčad. Međutim, prvih desetak minuta travnjakom su dominirali Turci. Hrvatska se nekako razbudila i pružila barem tračak nade da će pokupiti sve bodove. Zaredalo se nekoliko dobrih prilika no svaku je zaustavila greda. Najprije je Vrsaljko dobacio Madžukiću koji s pet metara pogađa gredu, zatim je u 22.minuti ubacio Perišić, a Pjaca glavom, ponovo, pogodio gredu. Ubrzo nakon, u 31. minuti, s 15 metara Perišić ponovo gađa tu nesretnu gredu.

Kraj prvog poluvremena činio se kao repriza utakmice na Euru, s nešto izmijenjenim glavnim glumce. U Francuskoj je u posljednjim minutama pogodio Modrić, a ovdje je u 44.minuti Rakitić iz penala pogodio za 1:0.

Taman kada smo svi odahnuli misleći da Vatreni na odmor idu s golom prednosti Turci su u trećoj minuti nadoknade pogodili za izjednačenje.

Problem koji je pratio Hrvate cijelu utakmicu

Ono što je naše nogometaše mučilo kroz cijeli susret jest loša kontrola igre i lopte. U akcije su kretali dobro, snažno, ali gotovo nijednu nisu uspjeli realizirati do kraja. Iako su Vatreni u globalu bili bolja momčad, jučerašnja igra ipak im nije za pohvalu. Nedostajalo je Perišićevog poznatog trka koji ga je na Euru svrstao među najbolje, Pjaca i Vrsaljko se nisu svaki put najbolje razumjeli, iako se mlada Juventusova nada stalno nudila, Vrsaljko je zakazao u “pretrčavanjima” i tako otvorio šansu Turcima da stalno budu priljubljeni uz Pjacu.

Kada se sve zaključi, Hrvatima nedostaje akcije i komunikacije među igračima, ovako su djelovali neuigrano, što im je naposljetku i zacementiralo ovaj rezultat. Sreća u nesreći je da su i druge dvije utakmice u supini završile identičnim rezultatom, a bodovi su se ravnomjerno rasporedili po tablici.

Turska nije momčad koja će se predati bez borbe, niti ih se treba olako shvatiti, ali Hrvatska je u svakom slučaju ovog puta bila u prednosti koja se do kraja utakmice rasprsnula kao balon od sapunice. Nadajmo se da će se do utakmice protiv Kosova naši momci, skupa s izbornikom zbrojiti i pokazati kako zapravo Hrvatska izgleda na travnjaku.


Komentari