POČINJE SVJETSKO RUKOMETNO PRVENSTVO! Evo kada su na rasporedu i s kim igraju naši dečki

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Utakmice se održavaju u osam gradova.

Siječanj je već po običaju rukometni mjesec, a od srijede 11. u mjesecu na rasporedu je 25. Svjetsko prvenstvo koje se održava u Francuskoj. Upravo ta reprezentacija aktualni je svjetski prvak, a naslov europskog i olimpijskog prvaka oteli su im Nijemci i Danci.

Prvenstvo će se odigravati u osam gradova: Lilleu, Parizu, Nantesu, Montpellieru, Albertvilleu, Rouenu, Metzu i Brestu. Sudjeluje ukupno 24 momčadi koje su podijeljene u četiri skupine. Ekipe koje se smjeste na prva četiri mjesta u svjim skupinama nastavljaju natjecanje u osmini finala nokaut faze dok će se ostali boriti za pozicije od 17. do 24. mjesta.

Pariški ždrijeb Hrvatsku reprezentaciju smjestio je u skupinu C u kojoj su i aktualni europski prvaci, Nijemci, ali i Mađarska, Bjelorusija, Čile i Saudijska Arabija. Ova grupa će se u prvoj rundi nokaut faze “križati” sa skupinom D.

Skupine Svjetskog prvenstva:

SKUPINA A: Francuska, Poljska, Rusija, Brazil, Japan, Norveška

SKUPINA B: Španjolska, Slovenija, Makedonija, Island, Tunis, Angola

SKUPINA C: Njemačka, Hrvatska, Bjelorusija, Mađarska, Čile, S. Arabija

SKUPINA D: Katar, Danska, Švedska, Egipat, Bahrein, Argentina

Osmina finala na rasporedu je 21. i 22. siječnja (subota i nedjelja), nakon toga slijedi dan odmora, ali i četvrtfinale 24. siječnja. Polufinalne utakmice igraju se 26. i 27., a finale je na rasporedu 29. siječnja, piše Gol.


Komentari