POČELO SUĐENJE MAMIĆIMA: Nakon brojnih odugovlačenja, optužnica se čitala dva sata

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Na županijskom sudu u Osijeku počelo je suđenje Zdravku i Zoranu Mamiću, Zdravkovom sinu Mariju te Damiru Vrbanoviću, Sandru Stipančiću i Igoru Kroti. Tereti ih se a zločinačko udruživanje u sklopu kojeg su, prema optužnici, iz Dinama izvukli oko 200 milijuna kuna.

Glavno suđenje u Osijeku započelo je iz osmog pokušaja, prenosi HRT. Sud je stao na kraju još jednom pokušaju odugovlačenja. Ksenija Vržina, braniteljica Nikkyja Arthura Vuksana javila je da je bolestan, ali je sud odlučio razdvojiti postupak protiv njega od ostalih te je suđenje moglo započeti.

Optužnica se čitala dva sata, a spis predmeta sadrži čak 65 tisuća stranica. USKOK je za sada predložio 180 svjedoka. Suđenje se otežavalo i na druge načine.

Prilikom utvrđivanja osobnih podataka moglo se čuti da je adresa prebivališta Marija Mamića u Ljubuškom, te da je državljanin Hrvatske i BiH baš kao i otac Zdravko, prenosi 24sata.

Zoran Mamić se nije htio izjasniti o primanjima. “Ako ne moram, neću”, odrješito je rekao, na što je sudac uzvratio da se to može lako saznati drugim putem, preko sudskog naloga.

Svi su rekli kako se ne smatraju krivima za kaznena djela koja im se optužnicom stavljaju na teret, osim Zdravka Mamića kojem se sudi u odsutnosti, s obzirom da se nalazi u BiH.

Optužene se tereti da su od 2004. do 2015. godine sklapali fiktivne ugovore između Dinama i više stranih tvrtki iz Velike Britanije, Švicarske, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Hong Konga, Svetog Vincenta i Grenadina, Gibraltara, Belizea i SAD-a kojima su ispostavljali račune o fiktivnim uslugama za posredovanje u transferima igrača. Ugovore je kasnije isplaćivao Dinamo, a klub je time oštećen za 200 milijuna kuna.


Komentari