Pobjedom nad Islandom juniori osigurali borbu za peto mjesto

Foto: Slavko Kolar/M20 EHF EURO 2018 Slovenia

U razigravanju za plasman od petog do osmog mjesta hrvatski su juniori pobijedili Island te će se u nedjelju boriti za peto mjesto na Europskom prvenstvu. Iako su bolje počeli Islanđani, Hrvatska je sredinom prvog poluvremena prešla u vodstvo i yadržala ga do kraja. Island je u nastavku samo jednom uspio povesti, no hrvatski su juniori to uspješno anulirali i deset minuta prije kraja poveli s četiri pogotka što im je omogućilo da na kraju slave s 31:27 (17:16). Hrvatsku je ponovo do pobjede povukao raspucaniIvan Martinović s osam pogodaka. Sveinn Johannson bio je najbolji kod Islanda sa šest postignutih pogodaka.

Najbolji igrač utakmice Ivan Martinović istaknuo je loše otvaranje utakmice, ali isto tako rekao kako je pobjeda najvažnija: “Loše smo startali u utakmicu i primili smo previše golova u prvih 15 minuta.  Nismo se borili zajedno, igrao je svatko za sebe. Igrali smo loše u obrani i jednostavno primili previše golova. U drugom poluvremenu smo počeli igrati obranu i pomogli smo Panjanu. On je se nekoliko puta spasio jer je obranio četiri, pet važnih lopti sredinom drugog poluvremena pa smo otišli na četiri razlike. No, ipak smo opet bili stali zadnjih pet minuta. Islanđani su nas bili stisnuli, ali smo ipak imali sreće i zabili dva gola na kraju. Dali smo sve od sebe i na kraju pobijedili što je najvažnije.”

Utakmicu za peto mjesto hrvatski juniori igrat će u nedjelju 29. srpnja, s početkom u 12:30 protiv pobjednika iz susreta Srbije i Španjolske.

Sve rezultate možete pratiti na www.hrs.hr i na www.m20ehfeuro.com


Komentari