Pobjednik na zagrebačkom proljetnom polumaratonu Jean Baptiste Simukeka, od žena najbolji rezultat ostvarila Anja Fink

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Na zagrebačkom proljetnom polumaratonu u muškoj konkurenciji slavio je u nedjelju Jean Baptiste Simukeka iz Ruande, a kod žena najbolji rezultat ostvarila je Slovenka Anja Fink.

Kod muškaraca u glavnom polumaratonu prvoplasirani je bio Jean Baptiste Simukeka s vremenom 1:08:02 sat, dok je drugo mjesto pripalo Slovencu Janezu Muleju (1:10:28). Treći je bio njegov sunarodnjak Simon Navodnik (1:10:59).

U ženskoj konkurenciji najbolji rezultat ostvarila je Slovenka Anja Fink s vremenom od 1:20:32 sat. Drugoplasirana je bila hrvatska trkačica Željka Šaban Miličić (1:25:45), a treća je također Hrvatica, Tea Faber s vremenom 1:30:16, priopćili su organizatori

Sportski vikend započeo je utrkom na praznik rada dužine pet kilometara, a nastavio se u nedjelju glavnim i štafetnim polumaratonom. U utrci od pet kilometara u muškoj kategoriji slavio je Slovenac Matjaž Pregrat, a otrčao je stazu u vremenu od 16:00 minuta. U ženskoj kategoriji pobijedila je Tea Faber s vremenom od 17:43 minuta.

“Adria Run-road racing” serija predstavlja nekoliko najatraktivnijih i najpoznatijih cestovnih atletskih utrka u Hrvatskoj te donosi svojevrsno natjecanje među trkačima. Svaka utrka posebna je i s prepoznatljivim karakteristikama, a trči se na ukupno pet jedinstvenih lokacija. Završetkom zagrebačkog polumaratona započelo je ukupno zbrajanje poretka “Adria Runnera”, a nakon preostale četiri utrke imat ćemo prvog pobjednika ovog serijala.

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Sudionici “Adria Runa” trčat će još preostale četiri utrke diljem Hrvatske u raznim kategorijama, a staze se protežu kroz Karlovac, Nacionalni park Krku, Šibenik i Pulu. Novina koju “Adria Run” donosi su posebne pogodnosti za svoje članove. Svaki trkač ima pravo nastupa na svim utrkama serije, a rezultati svih utrka se zbrajaju. Na kraju sezone proglasit će se prvi pobjednik serije cestovnih atletskih utrka.

Iduća utrka prema rasporedu Adria Runa je “9. Heineken 0.0 Karlovački cener”, koji ima “World Athletics Road Label” status, a gdje će se trkači boriti za nove bodove u ukupnom poretku, ali i pobjedu na novoj stazi u sezoni.

Komentari