Pobjeda protiv Zadra: Cibona izjednačila seriju

FOTO: KK Cibona

U drugoj polufinalnoj utakmici doigravanja za prvaka Hrvatske košarkaši Cibone slavili su u Draženovom domu protiv Zadra rezultatom 96:86 i tako izjednačili seriju.

“Čestitam svojim momcima na pobjedi. Osigurali smo majstoricu u Zadru. Ispravili smo greške koje smo radili u prošlom susretu. Utakmica je bila isprekidana zbog izgubljenih lopti na što moramo obratiti pozornost u idućoj utakmici”, izjavio je na konferenciji za novinare nakon utakmice trener Cibone Ante Nazor.

“Igrači su se žrtvovali za pobjedu. Svi su se angažirali što je veliki kapital za iduću utakmicu. Plašio sam se ove utakmice i zato čestitam svojim momcima na ovoj pobjedi”, zaključio je Nazor.

“Jako smo sretni što smo dobili vrlo bitnu utakmicu. Okrećemo se susretu u nedjelju. Spremiti ćemo se za utakmicu da što dalje doguramo ove sezone” rekao je igrač Cibone Dominic Gilbert.

Najbolji strijelci u redovima domaće momčadi bili su Ratkovica sa 21 i Žorić sa 18 koševa, dok je goste predvodio Gray sa 25 poena.

“Čestitam Ciboni na pobjedi i dobroj igri. Pokazali su da su kvalitetna momčad. Naša vanjska linija je slabija od Cibone što je danas bilo vidljivo. Dobro smo igrali, no skraćena rotacija bila je hendikep za nas. Čeka nas teška utakmica u nedjelju i žestoka publika u Zadru”, kazao je trener gostiju Aramis Naglićnakon susreta.

“Zaslužena pobjeda Cibone. Neke stvari koje smo dogovorili nismo ispoštovali, primili smo previše trica. Danas nas nije išlo”, rekao je igrač gostiju Filip Kraljević.

Treća odlučujuća utakmica na rasporedu je u nedjelju 20. svibnja u 17:30 sati na Višnjiku.

CIBONA – Zadar  96:86 (23:29, 23:15, 28:22,22:20 )

CIBONA: Jularić, Bilinovac 9, Uljarević , Ratkovica 21, Žorić 18,  Ćorić, Gilbert 4, Novačić, Bošnjak 13, Rozić 9, Ljubičić 7, Tomas 15

Zadar: Bašić 12, Ivanov 7, Kraljević 17, Jelenković, Krajina 10, Vuković, Špralja, Gray 25, Erslan, Božić 15.


Komentari