POBJEDA VATRENIH U PAKLENIM UVJETIMA! Pišemo nova, supervažna tri boda u kvalifikacijama za EURO

Osijek, 080619 Gradski vrt. Utakmica kvalifikacije za EURO 2020. izmedju Hrvatske i Walesa. Na fotografiji: Ivan Perisic i Luka Modric. Foto: Vlado Kos / CROPIX

Kvalifikacije za EURO 2020 – skupina E, 3. kolo

HRVATSKA – WALES 2:1

Stadion Gradski vrt. Gledatelja 17.061

Sudac: Istvan Kovacs (Rumunjska)

Strijelci: 1:0 Lawrence (17′-ag), 2:0 Perišić (48′), 2:1 Brooks (77′)

Žuti kartoni: Brekalo (28′), Jedvaj (50′), Lovren (54′), Vida (69′), Brozović (90+2′)

HRVATSKA (4-2-3-1): Livaković – Jedvaj, Lovren, Vida, Barišić – Modrić, Brozović – Brekalo (od 66′ Pašalić), Kovačić (od 76′ Badelj), Perišić (od 90+3′ Škorić), Kramarić

WALES (4-2-3-1): Hennessey – Roberts, Mepham, Lawrence, Davies – Allen, Smith (od 65′ Brooks) – Wilson, Vaulks (od 65′ Ampadu), James (od 80′ Matondo) – Bale


KRAJ: HRVATSKA JE POBIJEDILA WALES! Mučili smo se na kraju, ali bodovi ostaju u Gradskom vrtu. Bravo, Hrvatska!

90+3′ Umjesto Ivana Perišića ulazi Mile Škorić. Treća je to promjena Zlatka Dalića, dao je priliku igraču Osijeka.

90+2′ Žuti karton dobio je Marcelo Brozović.

90+1′ Pet je minuta nadoknade, a ovo je drama! Prvo Kramarić u dvoboju jedan na jedan s vratarom pogađa njega, a onda u munjevitoj kontri Wales nije uspio zabiti. Livaković je naš heroj!

90′ Sad nam je četvrti sudac utakmice na pameti. Zlatko Dalić još može iskoristiti jednu zamjenu u nadoknadi.

88′ Probao je Wilson, nakon jednog vrlo nezgodnog centaršuta Balea. Na sreću, prvoimenovani igrač nije mogao najbolje iskontrolirati loptu.

87′ Prekršaj Lawrencea nad Modrićem. Ide vrijeme, neka ide… Nešto malo više od tri minute do kraja, imali smo i novu akciju… Kramarić iz poluvoleja nakon Modrićeve dubinske lopte, samo vanjska strana mreže se zatresla.

85′ Opet smo mogli bolje odigrati u završnici jedne naše akcije, ali lopta na kraju nije stigla do Kramarića koji bi je bio pospremio u mrežu.

83′ Još jedan udarac Perišića, ali iz vrlo nezgodne pozicije. Nije bilo preopasno za goste. Sve češće gledamo na sat…

82′ Nakon kornera za goste dogodila se još jedna prilika. Mepham je pucao glavom, nema težeg zadatka za Livakovića. Wales je krenuo po sve ili ništa.

80′ Treća izmjena u Walesu, Umjesto Jamesa ulazi Matondo. Kod naših je lakše ozlijeđen Jedvaj pa smo kratko s igračem manje.

79′ Šteta za primljen pogodak, ali on je samo znak da ne smijemo olako shvaćati prednost… Idemo izdržati do kraja.

77′ GOOOL! Brooks zabija za velško smanjenje. Pogriješili smo, Pašalić nije dobro odigrao jednu loptu, Brooks se oslobodio Badelja, od Vide je lopta prevarila Livakovića. 2:1 je.

75′ Bale je dobro potegnuo izvana, ali Livaković je siguran. Badelj ulazi umjesto Kovačića.

74′ Pokušaj Joea Allena da ubaci loptu u sredinu, ali igrač Stokea ostao je izblokiran od strane naših. Sprema se za ulazak i Milan Badelj.

72′ Utakmica je nastavljena, ulazimo u završnih dvadesetak minuta. Hrvatskoj se smiješi druga pobjeda u kvalifikacijama.

70′ Kao i sredinom prvoga dijela, opet je sudac Kovacs poslao sve aktere s terena na kratko osvježenje.

69′ Žuti karton je zbog klizećeg starta na Jamesu zaradio Domagoj Vida. To je već četvrti karton za Vatrene danas.

66′ Evo i prve izmjene Zlatka Dalića. Izlazi Josip Brekalo, a ulazi Mario Pašalić.

65′ Dvije izmjene povlači Ryan Giggs. Ulaze Ampadu i Brooks, a izlaze Vaulks i Smith.

64′ Krenuli smo u jednu polukontru preko Vide koji je zaustavio Wilsona. Perišiću je malo pobjegla lopta, moglo je biti vrlo opasno.

62′ Opet smo umirili igru, prilagodili je našim potrebama. Baš onako kako treba, vrijeme radi za Vatrene.

59′ Nova velika prilika za Balea. Uvijek to krene dugom loptom prema napadaču Reala koji je ovoga puta imao dosta prostora. Livaković je uspješno svladao njegov prizemni udarac.

57′ Očekujemo prve zamjene, brojni se igrači zagrijavaju na obje strane. I slavimo pogodak, usput. I imamo loptu, sad je težište naše igre na lijevoj strani gdje su sjajni danas Barišić i Perišić.

55′ Strepili smo neko vrijeme. Međutim, Baleov udarac iz slobodnjaka odlazi poviše gola. Bilo je vrlo nezgodno…

54′ Žuti karton i za Lovrena zbog prekršaja nad Baleom. Bit će ovo slobodan udarac iz dobre pozicije za goste.

52′ Pogledali smo još nekoliko puta tu spornu situaciju, ali nje u stvari i nema. Roberts je uklizao Perišiću kako bi ga spriječio u namjeri postizanja pogotka, prekršaja nema. Modriću se piše nova asistencija.

50′ Novi žuti karton za naše nogometaše. Dobio ga je Tin Jedvaj. Opet su kod našeg gola velšani protestirali, ali nije bilo prekršaja u napadu.

48′ GOOOOL! Sad nema zaleđa! Zabio je Perišić za 2:0 nakon nekoliko odbijanja. Lopta se našla u nogama veznjaka Intera koji ju je zakucao u mrežu.

HNS

@HNS_CFF

?????????

⚽️ 48′ GOAL! Perišić doubles lead against @Cymru in Osijek – it’s another rebound, and this time it’s in! ?

60 people are talking about this

47′ Mreža se zatresla, ali pogotka za 2:0 ipak nema. Brekalo si je stvorio priliku i šutirao, a nakon odbijene lopte od velškog vratara Kovačićev udarac i pogodak nisu mogli biti priznati. Kramarić je bio u zaleđu…

47′ Nekoliko naših igrača je na zagrijavanju. Tamo je Bruno Petković, a uskoro će se krenuti rastrčavati i Pašalić.

46′ Počeo je nastavak utakmice. Velšani na kraju mogu biti nezadovoljni što nisu došli do poravnanja u posljednjim trenucima prvog dijela. Idemo sačuvati vodstvo do kraja.

Wales ???????

@Cymru

HT | ?? 1-0 ??????? |

The teams are making their way back to the field of play. Second half is coming soon.

See Wales ???????‘s other Tweets

POLUVRIJEME: Nakon jedne minute dodanog vremena idemo na predah. Hrvatska vodi, nadamo se da će to vodstvo i zadržati te da ćemo pobjedom u Osijeku upisati nova tri boda u kvalifikacijama za EURO.

HNS

@HNS_CFF

?????????

⚽️ So far, so good. ?

33 people are talking about this

45′ Od Brekala lopta odlazi u korner. Kao da smo malo pali u završnici prvog dijela.

44′ Gosti pokušavaju izjednačiti do kraja prvog dijela. Smith je pucao iz daljine nakon izvedenog ubačaja rukom sa strane. To je velški forte u ovoj utakmici, nešto od čega uvijek strahujemo.

42′ Najopasnija prilika za Velšane! Vaulks si je stvorio prostor u šesnaestercu, Livaković ga je zaustavio u posljednji trenutak. Mnogi su loptu već vidjeli u golu.

36′ Sjajna prilika za Kramarića koji je probao udarcem s ruba kaznenog prostora, otišlo je malo preko gola.

32′ Sve su žustriji startovi na terenu. Kramarić je pretrpio jedan teži prekršaj Mephama.

30′ I dalje smo vladari prostora i vremena na travnjaku, idemo polako i bez žurbe. Rezultat je tu, ali uvijek ostavljamo otvorenom onu zgodnu mogućnost… Eh, kada bi zabili još jednom do poluvremena… Za mir, onako…

28′ Kad god Joe Allen dobije loptu u noge osječka publika krene sa zvižducima. Razlog tome je jedan raniji teži prekršaj nad našim igračima. Sad i Brekalo radi prekršaj pa dobiva prvi žuti karton na utakmici.

26′ Utakmica je nastavljena nakon nešto manje od dvije minute stanke.

24′ Težak prekršaj nad Garethom Baleom napravio je upravo Kovačić. Ispričava se naš veznjak, srećom isprika je prošla i kod suca Kovacsa pa nema kartona. Evo i pauze sredinom prvog poluvremena karakteristične za ljetne mjesece. “Cooling break” je na snazi.

22′ Pogodio je Zlatko Dalić, barem na početku tako izgleda s ovom taktikom. Kovačić igra vrlo dobro, prava je nadopuna veznom redu. Krila su, kao što smo već naveli, vrlo agilna— A Krama? On će svoje pogoditi…

20′ Nije u akciji koja je prethodila pogotku bilo prekršaja nad Baleom u vrlo izglednoj situaciji, ostao je Ryan Giggs protestirati…

19′ I nakon vodećeg pogotka hrvatski su nogometaši nastavili napadati. Velšani se brane, pokušavat će se kontranapadima vratiti na rezultatski egal.

17′ GOOOOL! Vodimo 1:0. Autogol je postigao Lawrence na novi Perišićev centaršut! Nije Kramarić, kojeg je Perišić tražio, ali nema veze…

HNS

@HNS_CFF

?????????

17′ GOAL! takes the 1:0 lead in Osijek, as Perišić crosses and Lawrence puts the ball into his own net! ?

42 people are talking about this

16′ Još jedan centaršut naših s boka. Ostaju naša krila često na širokom prostoru, ali nedostaje zadnji dodir nekog našeg igrača za pravu šansu…

14′ Malo žešći prekršaj velškog “jubilarca”, Joea Allena na našem Kovačiću. Nema kartona, rumunjski sudac Kovacs izdao je zadnje upozorenje…

13′ Nakon sjajnog centaršuta Brekala imali smo korner, iz kojega se dogodila nova prilika za Perišića. Nije uspio ni ovoga puta, bila bi to i sjajna Modrićeva asistencija da je ušlo…

12′ Po jedna dobra prilika u kratkom intervalu s obje strane. Perišić i Wilson nisu uspjeli nadmudriti suparničke vratare. Hrvatske akcije kreću iz posljednje linije, s mnogo dodavanja nastojimo naći pukotinu u velškoj obrani.

10′ Sjajna šansa za Wales! Wilson je pucao nakon greške u procjeni naših braniča. Ofanzivac Derby Countyja našao se gotovo sam pred Livakovićem koji je obranio njegov pokušaj.

9′ Prva prilika za Hrvatsku! Perišić je u početku susreta najaktivniji igrač, sad je postao i autorom prvog našeg udarca na vrata Hennesseyja. Otišlo je preko gola.

7′ Čini se da su se gosti stabilizirali pa se sada sve više odlučuju na odlazak prema završnici. Probali smo zaprijetiti iz protunapada, Kramarića je zaustavio Mepham u dvoboju “jedan na jedan”.

6′ Na ruku igračima ide to što puše lagan vjetar pa ipak nije toliko sparno.

4′ Još jednom je Perišić ubacio s lijeve strane nakon dodavanja Brekala, ali je i velški stoperski par očistio opasnost.

3′ Prva velška akcija prema naprijed donijela je zaleđe Wilsona. Opet smo u posjedu. Perišić je ubacio, ali je Mepham očistio.

2′ Wales se zgusnuo odostraga, Vatreni će prema izbornikovim najavama imati posjed lopte i kontrolirati njezin tijek. Naša obrana na početku stoji na centru.

15:00 UTAKMICA JE POČELA! Idemo, Hrvatska….


Komentari