POBJEDA U DVA KORAKA: Brozović, Thora i ekipu poslao tužne kući

Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Brozoviću je grijanje klupe, čini se, dobro došlo.

U subutu je odigrana utakmica 4. kola skupine I za svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine. Naša reprezentacija je pred praznim maksimirskim tibinama odnijela još jednu pobjedu uz rezultat 2:0.

Srećonoša je bio Marcelo Brozović koji je zabio oba gola na utkamici, a u asamoj završnici i naša reprezentacija zadobila je snažan udarac, ali od suca. Naime, Ivan Perišić zaradio je crveni karton.

Sve je bilo protiv nas

Kiša, hladnoća i natopljen travnjak, a uz to sve još i prazan stadion, uvjeti nikako nisu bili lagani. Usprkos suspenziji zbog divljanja navijača i zimskim uvjetima, Brozović je dva puta izbušio islandsku mrežu i tako učvrstio našu poziciju na samom vrhu ljestvice.

Neposredno prije početka utakmice pred izbornikom je bio težak izbor. Ubaciti u vatru Kovačića ili kapetana Modrća, a obojica se bore s ozljedama. Prst sudbine ipak je prokazao na Kovačića, pa je nedovoljno zaliječeni kapetan ostao sjediti.

>>> KOVAČIĆ ILI MODRIĆ? Pred izbornikom je teška odluka, obojica se bore s ozlijedama

Početna opasnost

S prvi zviždukom Island se pokazao kao dominantnija momčad, ipak naši su brzo tome stali na kraj. Hrvati su iskoristi prvu ozbiljniju priliku, u 20. minuti Brozović je pogodio donji desni kut. U 34. minuti priliku je imao i Perišić, ali njegova lopta prohujala je nekoliko centimetara pokraj gola. Imao je Perišić još prilika no svaka je završila ili kraj gola ili u zagrljaju islandskog varata Halldorsona. Islanđani su ozbiljno zaprijetili u 42. minuti kada se Subašić jedva obranio od Bjenarssonove lopte.

Čačić je svoju odluku promijenio na početku drugog poluvremena. U igru je ušao Modrić, a Kovačić je osato u svačionici. Ponovno je island u 62. minuti jurišao na naš gol no i tu priliku su propustili. Priliku jr u 69. minuti propustio i Modrić koji je s 20 metara poslao loptu ravno Halldarsonu, koji je fantastično obranio i Perišićev šut glavom u 72. minuti.

Broz ponovo pogađa

Pet minuta prije kraja još jedna zamjena na našoj polovici, umjesto Rakitića ulazi Kramarić koji je već u 88. minuti sudjelovao u odličnoj akciji s Perišićem i Mandžukićem čiji udarac je naposljetku bokiran.

Na samom kraju, u prvoj minuti sudačke nadoknade, ponovo se probudio Brozović koji je iskoristio islandsku nespremnost i zabio za konačan rezultat. Sreću zbog pobjede, ipak je pokvario crveni karton koji je zaradio Perišić u posljednjim trenucima susreta. Upravo zbog toga on će propustiti dvoboj s Ukrajinom u ožujku.

 


Komentari