PLIVAJTE I TRČITE: Pokažite svoju kondiciju i natjecateljski duh u uzbudljivoj utrci na Jarunu, rekord možete srušiti već sutra!

Foto: Facebook

Još samo jedan dan dijeli nas od 3. kola uzbudljivog natjecanja na Jarunu, pod nazivom Plivotrk. Sudionici naizmjenično plivaju i trče bez tranzicije, a ova disciplina je u svijetu poznat pod nazivom swimrun.  Dozvoljena je sva oprema koju možete nositi sa sobom dok plivate i trčite.

Natjecanje se već tradicionalno održava na Jarunu, a u ponudi su dvije staze duga, odnosno crvena i kratka, plava. Duga ima 1300 metara plivanja i 6,3 kilometra trčanja, a podijeljena je u četiri izmjene oko cijelog jezera. Kratka ima 980 metara plivanja i 3,8 kilometra trčanja, također u 4 izmjene sve oko velikog jezera.

Prijaviti se možete u petak, 23. srpnja od 17:30 do 17:55 ispred triatlonskih kontejnera. Startnina je 20 kuna, a utrka kreće u 18 sati.

U petak, 2. srpnja je odrađeno prvo kolo ovogodišnje lige. Svaki novi rekord staze, ženski ili muški, nagrađuje se  s dodatnih 5 bodova, a već na prvom kolu je srušen muški rekord.  Franjo Jović je tada postao novi rekorder s rezultatom 54:32 minute. Ženski rekord srušila je Matea Sršen u 2. kolu natjecanja, a do cilja je došla nakon jednog sata i 4.37 minute.

Više o događaju pronađite ovdje.

Komentari