PLAVO SLAVLJE U KUPU: Dinamo uvjerljiv u kraju svoje legende, odana počast drugom velikanu

Marko Mrkonjic/CROPIX

Bez svih svojih najjačih aduta zbog reprezentativnih utakmica, Dinamo je u utakmici 16-ine finala SuperSport kupa napravio prvi ovosezonski korak u ovom natjecanju pobjedom u Jarmini, u blizini Vinkovaca, s 4:0 protiv domaćih Borinaca.

Bila je to posebna utakmica za mjesto u kojem se voli zagrebačke Plave, a uveličao ju je Petar Bručić, jedan od Dinamovih aduta iz slavne Dinamove generacije koja je 1982. godine slavila naslov prvaka u tadašnjoj Jugoslaviji. Bručić je dočekao svoj klub u rodnoj Jarmini, a uz teren je pratio kako momčad Ante Čačića dolazi do uvjerljive pobjede.

Marko Mrkonjic/CROPIX

Prije početka utakmice, minutom šutnje odana je počast još jednom članu slavne generacije zagrebačkih Plavih iz ’82. godine. Dinamo se prisjetio Zlatana Arnautovića, koji je jučer preminuo u 68. godini nakon duge i teške bolesti.

Bez problema za favorita

Iako je Dinamo igrao s kombiniranom momčadi, kvaliteta koja je na raspolaganju Anti Čačiću nije donijela puno dvojbi o pobjedniku ove utakmice.

Dinamo je sve riješio s tri gola u prvom poluvremenu. Plavi su poveli golom Luke Ivanušeca u 11. minuti, a potom je na scenu stupio Josip Drmić, koji se istaknuo zabivši dva puta, u 15. i 19. minuti. Strijelac za 4:0 bio je Petar Bočkaj, u 76. minuti, a vrijedi izdvojiti i ulogu trostrukog asistenta Daniela Štefulja.

Plavi čekaju Slaven

Nakon pobjede u Slavoniji, Dinamo se okreće utakmici protiv Slaven Belupa u 11. kolu SuperSport HNL-a, u subotu s početkom u 19:30 sati na Maksimiru. Nakon toga, u fokusu će biti treće kolo u natjecanju po skupinama u Ligi prvaka.

Zagrebački Plavi ići će u Austriju, na gostujući susret s Red Bull Salzburgom, naredne srijede s početkom u 18:45 sati. Plavi će potom imati vikend bez utakmice s obzirom na to da je odgođen dvoboj s Istrom 1961 u Puli u 12. prvenstvenom kolu, a u fokusu će se naći susret s Red Bull Salzburgom na Maksimiru, 11. listopada s početkom u 21 sat u Ligi prvaka.


Komentari