Plavi odradili veliki posao i napunili blagajnu: Kadzior završio u Primeri, Dinamo zaradio 2 milijuna eura!

Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

Sad je i puno jasnije zašto Damian Kadzior nije otputovao s Dinamom na utakmicu s Clujom. Odrađen je još jedan transfer, Kadzior će napustiti redove Dinama i odlazi u španjolski Eibar koji je za njegove usluge platio dva milijuna eura (uz dodatne bonuse). To je ipak nešto manje nego što su se čelnici Dinama nadali obzirom na Kadziorovu tržišnu vrijednost koja iznosi 3,5 milijuna eura. Kadzior je imao nekoliko ponuda, prije svega iz Turske, a spominjao se i škotski velikan Celtic, no na kraju je ipak izabrao Eibar. S 28 godina želio je otići u inozemstvu i osigurati si bolji ugovor.

Damian Kadzior za ‘modre’ je skupio 78 nastupa, zabio 21 gol uz 22 asistencije, osvojio dva naslova prvaka i jedan Superkup. Za Dinamo se pokazao kao fanatastičan posao, pronašao ga je i doveo Nenad Bjelica  u ljeto 2018, za 400 tisuća eura.

Dinamova kasa se dodatno napunila, a Kadzior je ostvario željeni transfer. Zoran Mamić će kao zamjenu za Kadziora koristiti Lirima Kastratija, a s obzirom na to da prijelazni rok traje do 5. listopada moguće je očekivati još koji izlazni transfer.


Komentari