‘Plavi’ dečko iz Sesveta uz bok svjetski poznatim klupskim velikanima: Izabran za najboljeg igrača godine!

mateokovacic/Instagram

Mateo Kovačić izabran je za najboljeg igrača Chelseaja u sezoni 2019./2020., objavio je londonski klub na svojim stranicama, prenosi Index.

Glasali su Chelseajevi navijači, a hrvatski reprezentativac stao je uz bok klupskim velikanima poput Ruuda Gullita, Gianfranca Zole, Johna Terryja, Franka Lamparda, Didiera Drogbe i brojnih drugih koji su osvojili ovu nagradu.

“Sezonu je započeo u dobroj formi, a čak i kad bi ga Lampard ostavljao na klupi utjecao bi na igru te davao veliki impuls momčadi. Kad je sezona ušla u zimske mjesece postalo je jasno koliko je Kovačić važan za našu momčad. Preciznim dodavanjima, čitanjem igre i strašnim presingom diktirao je tempo utakmica, a brzi prijenos lopte prema napadačima inicirao je brojne ubojite napade. Začepio je usta svim kritičarima nakon prve sezone u Engleskoj i samo su Willian i Mount kreirali više šansi od Kovačića. Briljirao je protiv Tottenhama i Liverpoola i njegove sjajne igre pomogle su nam da završimo sezonu u četiri najbolje momčadi na tablici”, stoji na službenoj Chelseajevoj stranici.

U Chelsea je Kovačić došao 2018. na posudbu iz Reala, a Englezi su prošlog ljeta otkupili njegov ugovor od Reala za 44,5 milijuna eura. Do sad je odigrao 98 utakmica za Chelsea te upisao dva gola i pet asistencija.

Frank Lampard hvalio ga je i uoči početka prošle sezone i tijekom iste. Nakon poraza od Bayerna 3:0 u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka Lampard je rekao da je upravo Kovačić bio jedini igrač koji je odigrao kako treba.

“S takvom igrom i pristupom on može igrati u svakom klubu u Europi”, rekao je Lampard.


Komentari