Pismo najmlađeg splitskog huligana: ‘Dobit ću možda malo batina, ali ću ih dati puno više’

Photo: Srdjan Ilic/PIXSELL

U krvavoj tučnjavi navijačkih frakcija Partizana u takmici s Crvenom zvezdom, koja i dalje puni stupce beogradskih medija, sudjelovao je i 18-godišnji I. R. M., najmlađi hrvatski državljanin uhićen u Srbiji. Pronađeno je njegovo pismo djevojci dok se za nerede spremao u jednom luksuznom beogradskom hotelu, navodno u hotelskoj sobi Ivana Ronalda Miškovića.

 

Srbijanska policija i tužiteljstvo koji su analizirali pismo smatraju da ga je napisao iz straha za vlastiti život. Također, istraga će pokazati zašto nije uspio poslati pismo koje je ostalo pored kreveta, prenosi Blic, koji javlja i da se iz pisma vidi da se organiziralo njih 150 te da su izračunali da ulaze u tučnjavu sa 600 suparnika.

“Ljube, imam opasan, vrlo opasan dan i zato ti pišem jer tko zna kako će biti. Dobit ću možda malo batina, ali ću ih dati puno više. Organiziralo se nas 150, ali njih će biti 600”, napisao je mladić svojoj djevojci.

“Malo se brinem, ali ne odustajem”, dodaje u pismu.

Razlozi masovne tučnjave još uvijek nisu poznati i dalje se nagađa da su huligani završili u samoubilačkoj misiji. Šestorici Hrvata koji su sudjelovali u svemu prijeti osuđivanje za kazneno djelo ‘nasilno ponašanje na sportskoj priredbi ili javnom skupu’. Za to mogu dobili kaznu od šest mjeseci do pet godina u osnovnom obliku, a čak 12 godina mogao bi dobiti vođa grupe.


Komentari