PIŠEMO LI UPRAVO O NASLJEDNIKU DANIJA OLMA? ‘Neću to skrivati, moja želja je dolazak u Dinamo, ali..’

oto: Damir Krajac / CROPIX

Pred hrvatskom nogometnom vrstom do 21 godine nastup je na Europskom prvenstvu u San Marinu. Tamo ćemo igrati grupnu fazu, tamo je smještena skupina smrti. Rumunjska, pa onda Engleska i Francuska. Zvuči gordo, baš onako europski. Na toj razini su i igre dvojice sličnih nogometaša. Sličnih po svemu. Lovro Majer i Luka Ivanušec nadopunili su se u prijateljskoj utakmici mini-Vatrenih protiv Danaca u Puli. Nakon sat vremena igre na Drosini, Ivanušec je izašao a Majer ušao u igru.

Slični su im i putevi. Majer je iz Lokomotive prešao u Dinamo, a na istom je putu i Ivanušec kojeg bi i sam trener Modrih Nenad Bjelica rado vidio u momčadi s kojom će od sredine ljeta pokušati uhvatiti vizu za Ligu prvaka. Bit će to težak posao, a sljedeći bi dani mogli dosta toga reći. Treba složiti kadrovsku križaljku, a Ivanušec je jedna od glavnih tema.

U razgovoru za Sportske novosti mladi je vezni igrač podvukao da još ništa glede eventualnog transfera nije odlučeno. S upravom Lokomotive razgovarat će nakon povratka s kontinentalne smotre za U-21 selekcije. Onda će vidjeti, je li Dinamo već sada za njega pravo rješenje.

Ipak, nije mogao izbjeći odgovor na pitanje je li blizu prelaska na Maksimir.

“Jako sam blizu Dinama! Dolazak u Dinamo moja je želja. Mislim da bih u plavom klubu najviše napredovao. Nije još ništa gotovo, ali zaista sam dosta blizu dolaska u Maksimir. No isto vam tako moram kazati da još nisam točno vidio ponude drugih klubova koje postoje. Naravno, govorim o klubovima iz inozemstva. Međutim, bez obzira na sve te ponude izvana, u mojim je razmišljanjima najizgledniji Dinamo”, rekao je Ivanušec.

“Tijekom sezone Modri zaista igraju velik broj utakmica, tako da su te rotacije koje ima trener Bjelica na neki način, garancija da mi neće nedostajati minutaža. Zato vam i kažem da je Dinamo prvi pick u mojim razmišljanjima i željama, zato i kažem da sam blizu dolaska u Maksimir.”


Komentari