Petković spasio Dinamo u golijadi u Zagrebu, osigurao pobjedu plavih u 90. minuti!

Dario Grizelj/dag

Iako se činilo da Dinamo sigurno plovi prema novoj pobjedi u utakmici 29. kola HNL-a protiv Slaven Belupa jer je golovima Kadziora u 23. i Ivanušeca u 37.minuti vodio 2:0, Slaven se na Maksimiru vratio u utakmicu i sve doveo u vode neizvjesnosti.

Prije odlaska na odmor najprije je autogolom smanjio Theophille-Catherine, da bi u 49. minuti potpuni povratak gostima omogućio Lima koji je iskoristio novu veliku pogrešku Theophille-Catherine.  Plavi su silno navalili nakon izjednačenja gostiju, i kad se činilo da će gosti u Koprivnicu odnijeti bod ukazao se Bruno Petković i zabio za 3:2 Dinama. Marin je ubacio iz slobodnog udarca, a Petković sjajnim udarcem glavom zabija pogodak pobjedu Dinama.

 

Time je novi trener Igor Jovičević ipak upisao pobjednički debi u prvoj domaćoj utakmici na Maksimiru ali uz puno muke i strepnje u sjajnoj utakmici. Gosti se nisu predavali to posljednjeg trenutka no onda je Petković pokazao koliko vrijedi ovom Dinamu i plavi su dodali nova tri boda na svoj konto.

Dinamo je nakon ove utakmice još povećao  prednost na vrhu ljestvice. Ima 71 bod, 19 više od drugoplasirane Rijeke, dok je Slaven Belupo ostao sedmi sa 28 bodova.


Komentari