PETA POBJEDA U NIZU: Medvjedi poslali Sjeverstalj kući bez bodova

Photo: Igor Soban/PIXSELL

Bilo je napeto.

Medvjedi su u Domu sportova upisali još jednu pobjedu i to protiv momčadi Sjeverstalja koju su drugi puta ove sezone poslali kući bez bodova. Za pogotke su se probinuli Goran Bezina i Francis Pare, a istaknuo se i Michael Garnett s 35 obrana.

„Ovo su tri velika boda za nas i jako sam zadovoljan što su dečki pronašli put do pobjede. Primarno nam je bilo da spriječimo njihove kontre i polukontre i koliko možemo da im uzmemo moment. Bili smo disciplinirani i zatvorili smo neutralnu zonu. Kada obje momčadi imaju preko 30 udaraca na vrata i rezultat bude 2:1, glavna priča utakmice su vratari, a Garnett je odigrao iznimno dobro“, komentirao je susret glavni trener Medvjeda, Gordie Dwyer.

U prvoj trećini uzbuđenja nije nedostajalo, a Medveščak je čak u dva navrata igrao s igračem više, dok se to “potrefilo” samo jednom za goste iz Čerepovca. Na obje strane zasjali su golmani koji su vješto odgovarali na nalete suparničke ekipe.

Photo: Igor Soban/PIXSELL
Photo: Igor Soban/PIXSELL

„Malo nam je nedostajalo energije i to se vidjelo u prvoj trećini. Imali smo kroz utakmicu dosta udaraca prema vratima, ali većina ih je bila s vanjskih pozicija. No, najvažnije je da pucamo, tako trebamo nastaviti“, komentirao je strijelac prvog pogotka za Medvjede.

U sljedećih 20 minuta “pala” su dva pogotka, sa svake strane po jedan. Bezina je pogodio u sridu za početno vodstvo Medvjeda, no vrlo brzo došao je odgovor sa suparničke strane, Jevgenij Mons iskoristio je odbijeni pak i pogurao ga ispod Garnettovih radara.

„Rijetko sam ove sezone bio u poziciji da odmah s plave pak mogu opaliti prema golu i kada se pružila naravno da sam ju iskoristio. Teško je s plave dati gol ako nema nikoga da malo smeta vrataru, tako da se ovo sjajno poklopilo“, izjavio je Bezina o svom pogotku.

Posljednja trećina bila je još energičnija, a napadi su se redali s obje strane, ali vratari se nisu dali pa su tako zaustavljali i udarce izvana kao i one izbliza. Toje trajalo sve do osam minuta prije kraja kada su Derek Smith i Kirill Voronin zadržali pak u zoni gostiju, a Pare ga udarcem iz sredine nije pospremio iza leđa Jakuba Kovara za svoj 30. bod sezone.

Photo: Igor Soban/PIXSELL
Photo: Igor Soban/PIXSELL

„Kirill je danas bio jako dobar. Njegova brzina još jednom je stvarala prilike i kao u svim dosadašnjim utakmicama, i danas je njegov doprinos bio osjetan“, rekao je o asistentu na oba pogotka Medvjeda trener Dwyer.

Sve do posljednjeg trena Sjeverstalj se nije predavao, minutu i pol prje kraja povukli su vratara za klizača više, ali Garnett je zaustavio sve njihove pokušaje.

„Garnett je danas, kao i svaki puta kada je igrao, bio jako dobar. Posve mu vjerujemo“, komentirao je Bezina.

Medvjedi nastavljaju igrati domaći niz s momčadima Istoka u srijedu, 11. siječnja s početkom u 19 sati. U goste dolazi Baris iz Astane na drugi međusobni susret sezone.

Ulaznice su dostupne na svim prodajnim mjestima Ticketshopa, online na www.ticketshop.hr te na glavnoj blagajni Doma sportova, 90 minuta prije početka susreta.


Komentari