PERKOVIĆ GLAVNA ZVIJEZDA ‘HANŽEKA’: Sprema se i velika novost zagrebačkog spektakla

Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Nedugo nakon završetka Svjetskog prvenstva u Eugeneu, na sjeverozapadu SAD-a, atletska sezona ide dalje s novim mitinzima, a za mjesec i pol će dio te priče biti i Zagreb.

Priprema se novo izdanje Memorijala Borisa Hanžekovića, koji će ove godine biti održan 72. put, u nastavku velike tradicije koja traje još od 1951. godine. U Zagrebu su na atletskom spektaklu do sada bile u akciji brojne zvijezde, a uoči novog mitinga, pripremljena je i jedna novost – borba za pobjede odvijat će se tijekom tri dana, od 9. do 11. rujna.

Organizatori su pripremili natjecanje na tri lokacije. Središnje mjesto zbivanja bit će stadion Mladosti, koji će 11. rujna ugostiti glavni dio zagrebačkog mitinga. Prije toga, u petak će biti održano natjecanje Zagreb City Challenge na Trgu bana Jelačića, što je ovogodišnja novost mitinga, sa skokom s motkom, troskokom za atletičare i skokom u dalj za atletičare u središtu grada. U subotu će biti održano bacanje kugle na gradskim Fontanama.

Sandra Perković u svojem gradu

Među zvijezdama koje dolaze, za hrvatske ljubitelje atletike će ona najveća biti Sandra Perković, koja ove godine u svojem gradu nastupa u završnoj fazi sezone obilježene naslovom svjetske doprvakinje. Najbolja hrvatska atletičarka i godinama vodeća hrvatska sportašica ponovno će htjeti baciti disk daleko i slaviti pred svojim navijačima.

Od jakih domaćih aduta, puno se očekuje i od Filipa Mihaljevića, šestog na svijetu u bacanju kugle na nedavnom SP-u u SAD-u.

Natjecanje na Fontanama je posebno

Natko Bošnjak, projektni menadžer zagrebačkog mitinga, pred novinarima je najavio što se sprema, ističući da se posebno snažna konkurencija očekuje u bacanju kugle na Fontanama. Među ostalima, bit će tu dvostruki olimpijski pobjednik, Amerikanac Ryan Crouser, nedavni svjetski prvak iz Eugenea.

“Najveća novost je miting za vikend – petak, subota, nedjelja. Intencija Svjetske atletike je izlazak iz okvira stadiona, a mi ćemo to ostvariti na top lokacijama koje smo spomenuli. Imat ćemo i Kid’s day u Maksimiru u subotu, vezano i uz Zagrebački maraton, u nedjelju uoči mitinga tu je i finale Erste Plave lige za osmoškolce. Moram reći da je bacanje kugle već sada prebukirano”, rekao je Bošnjak.

Miting ide dalje s podrškom Hrvatskog atletskog saveza, a tu je i potpora Grada Zagreba, turističkih zajednica Zagreba i Hrvatske te Ministarstvo turizma i sporta. Uime Grada Zagreba, novo izdanje mitinga je na predstavljanju pred novinarima došao podržati Milan Pavelić, pomoćnik pročelnika Gradskog ureda za Obrazovanje sport i mlade.


Komentari