Pada Bandićev bratić, sprema li se to smjena nakon 17 godina?

Foto: Zeljko Hajdinjak / Cropix

Kako su juniori Dinama ostali bez trofeja ove sezone, rade se, prema najavama iz kluba, žestoki potezi.

Naime, Jozo Bandić, čovjek s trenutačno najduljim stažem u Dinamu od svih trenera u školi, više neće voditi niti jednu generaciju.

Prvi put nakon 2004. Bandić će ostati bez posla u Dinamu, a povod je to što ove sezone na klupi juniora nije uzeo nijedan od dva trofeja. Juniori su osvojili drugo mjesto u HNL-u, zaostali su dva boda za Hajdukom, te treću godinu zaredom neće igrati u Ligi prvaka. A uz to nisu osvojili niti Kup.

Jozu inače zovu najtrofejnijim Dinamovim trenerom, jer je unatrag 17 godina osvajao brojne trofeje. No kako bratić pokojnog gradonačelnika ništa sad nije osvojio, slijede velike promjene.

“Prema nekim informacijama, Bandić bi mogao postati jedan od klupskih skauta, što je dosad vrlo često bila samo funkcija “pro forme”, naravno, ako on tu ponudu prihvati. A prvi kandidat za klupu juniora, najužareniju klupu u Dinamovoj školi, jer nosi Ligu prvaka, navodno je Ivan Senzen, sin nekadašnjeg Dinamova igrača Ivice”, informaciju donose Sportske novosti.

Bandić je prošle godine bio s kadetima prvak, a onda je preuzeo juniore, te je s njima osvojio Kup. Bio je jedno kratko vrijeme i službeno šef škole jer je imao potrebnu licencu.

A što se tiče A momčadi, nogometaši su još na odmoru. Dinamo će se pod palicom Ante Čačića okupiti u ponedjeljak 13. lipnja u Maksimira, a prvi dio priprema odradit će Modri u Zagrebu.

U Sloveniju se na pripreme ide 22. lipnja, a tamo bi trebali ostati desetak dana. Tamo će se glancati forma uoči velikog novog derbija i lova na novi trofej, jer finale Superkupa je 9. srpnja protiv Hajduka.

Komentari