Ovog vikenda se na Jarunu odlučuje o ukupnom pobjedniku Hrvatskog veslačkog prvenstva

Foto: Hrvatski veslački savez

Od 01. do 03. srpnja na veslačkoj stazi Jarun u Zagrebu održat će se Hrvatsko državno prvenstvo za kadete i juniore, koje organizira Hrvatski veslački savez.

Nakon što je u svibnju održano Hrvatsko veslačko prvenstvo za seniore i veterane, ovaj vikend Jarun ponovno očekuje veslački spektakl, ali u kategoriji kadeta i juniora. Ukupan broj od XXX prijavljenih veslača iz 29 klubova jamči da nas očekuje uzbudljiv vikend na Jarunskom jezeru.

“Veslanje je jedna od najzahtjevnijih sportskih disciplina, a osim fizičkih dobrobiti pomaže razvoju predanosti, discipline i timskog rada. Iznimno me veseli što ove godine imamo ovoliki broj posada, jer to između ostalog znači i da nema straha za budućnost hrvatskog veslanja. I ne samo veslanja. Činjenica je da se nije svatko spreman uhvatiti u koštac s nečim tako zahtjevnim kao što je trening veslanja. Veslanje iziskuje posebnu mentalnu i fizičku snagu, puno odricanja i visoku motiviranost za postizanje cilja. U veslanju nema lakšeg puta do uspjeha. Čast je gledati takve mlade ljude kako izrastaju u ponos ove zemlje”, rekao je Branimir Bašić, predsjednik Hrvatskog veslačkog saveza.

U kategoriji seniora i veterana dominirali su zagrebački klubovi, pa je tako HAVK Mladost bila ukupni pobjednik, dok je VK Trešnjevka zauzela drugo mjesto. Nakon završetka natjecanja juniora i kadeta, njihovi bodovi će se pribrojiti seniorima i dobit ćemo ukupnog pobjednika za ovu godinu.

U petak se održavaju prednatjecanja, u subotu polufinala i u nedjelju se održavaju A i B finala.

Komentari