OVO JE DALIĆEVIH 11: Evo koji će Vaterni danas dati sve od sebe da Englezima pokažu da se povijest ponavlja!

Photo: Slavko Midzor/PIXSELL

Prizore diljem Hrvatske nakon što smo prije dvije godine pobijedili Engleze još uvijek nitko nije zaboravio, a od same pomisli na tadašnje kolektivno slavlje još uvijek prolaze trnci. Ove nedjelje, vrijeme je da se povijest ponovi. Vatreni će ponovno zaigrati sa starim protivnicima na drugoj po redu utakmici Europskog prvenstva u 15 sati na Wembleyju.

Izbornik Zlatko Dalić do danas je skrivao prvih 11, a najviše su ga mučile loše predstave Petkovića i Barišića protiv Belgije na prijateljskom susretu. Za veliki susret odabrao je Livakovića, Vrsaljka, Vidu, Ćaletu-Cara, Gvardiola, Brozovića, Kramarića, Modrića, Kovačića, Perišića i Rebića.

Hrvatska bi ukoliko ne bude prva u skupini, mogla izbjeći Francusku, Njemačku ili Portugal. No, trebamo li kalkulirati? Hrvatska je najbolja kada da sve od sebe i protiv najjačih pokažemo koliko smo dobri. U prvoj utakmici vjerojatno neće biti mjesta kalkuliranju i Vatreni će ići na pobjedu, a ako nam se dogodi poraz – nije kraj svijeta

Englezi dolaze u sastavu koji je fantastičan. Gotovo na svakoj poziciji imaju barem dva igrača koji igraju na vrhunskom nivou. Iskusniji su nego u Rusiji, a jači su i za nekoliko mladih, odličnih igrača koji gore da pokažu koliko i što mogu. Najviše se ističe dvojac koji je igrao finale Lige prvaka, Cityjev Phil Foden, kojem je 21 godina i Chelseajev Mason Mount, koji je nešto stariji s 22 godine.

Čini se da će obojica zaigrati od prve minute, a Dalić je u vatru gurnuo Joška Gvardiola. Ovaj 19 -godišnjak ima fantastičnu sezonu iza sebe i mnogi su zazivali njegovo ime u prvih 11, a nakon samo 45 minuta u dresu reprezentacije Gvardiol će dobiti priliku. Umjesto Petkovića u napadu je Kramarić koji je žario i palio Bundesligom.

Često se govori da mu vrh napada nije idealna pozicija, ali danas će dobiti priliku pokazati da može pokriti koju god poziciju je potrebno. Vjerojatno će se izmijenjivati s Rebićem na poziciji najisturenijeg, no to je ono manje važno. Važno je da pokažu što i koliko mogu, a svi znamo da obojica mogu puno!

Komentari