OVO JE BANDIĆEVA POSLJEDNJA OBJAVA PRIJE SMRTI: Na Facebooku je u subotu ostavio dirljivu poruku

Foto: Bruno Konjevic / COPIX

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić preminuo je u 66. godini u noći sa subote na nedjelju od srčanog udara. Zadnju objavu na Facebooku imao je u subotu, a poslao je čestitku najboljem hrvatskom skijašu Filipu Zubčiću.

Zubčić je u subotu pobijedio u veleslalomu u bugarskom Banskom, a Bandić mu je posvetio zadnju objavu na društvenim mrežama u životu. Facebook objavu prenosimo u cijelosti:

Bravo Filip Zubčić! Ne postoje riječi kojima bismo izrazili divljenje koje zaslužuješ. Iz jedne vožnje u drugu pokazuješ što sve čovjek može ostvariti uz veliki trud i upornost.

Želim ti mnogo sreće i uspjeha u sljedećim utrkama koje te, kako si krenuo, vode ravno do tvoga cilja – osvajanja Malog globusa.

Uime Grada Zagreba i osobno upućujem ti najiskrenije čestitke”, napisao je Bandić.

Inače, gradonačelnik bit će pokopan u posebnoj grobnici kod malih arkada, u blizini Zida boli i nedaleko od groba velikog gradonačelnika Većeslava Holjevca. Pogreb će se održati u srijedu u podne, a grobno mjesto se od danas uređuje.

Tri pjesme koje je gradonačelnik volio izvest će klapa Hrvatske ratne mornarice „Sveti Juraj” i Đani Stipaničev, a dan ranije u 11 sati u Hrvatskom narodnom kazalištu održat će se komemoracija uz obitelj i državni protokol na kojoj će svirati Zagrebačka filharmonija.

Jutarnji piše kako će se izvesti „Stina pradidova” klape Intrade, „Golubovi” Ive Robića te „Pod brajde” Rajka Suhodolčana.

Organizatori posljednjeg ispraćaja gradonačelnika još uvijek razgovaraju s crkvenih vrhom da pogreb vodi kardinal Josip Bozanić, ali za to nema službene potvrde.

Nije još definirano ni tko će sve govoriti na pogrebu, ali vjerojatno će to biti zamjenica gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević, te netko iz državnog i crkvenog vrha.

Izražavanje sućuti obitelji zbog epidemioloških mjera bit će posebno organizirano, pa će početi već ujutro od 8 ili 9 sati.

Komemoraciji u HNK moći će prisustvovati maksimalno 150 ljudi, a program će se prenositi uživo putem videozida ispred kazališta te HRT-a.

Zagrebačka filharmonija svirat će Bandićeve omiljene pjesme o Zagrebu poput pjesama „Vraćam se Zagrebe tebi”, „Golubovi”, te u posebnoj izvedbi „Moj Zagreb tak imam te rad”.

Na video zidu u HNK prikazivat će se inserti fotografija koje su obilježile rad Milana Bandića, a na kraju će biti prikazan i kratki video uradak, prenosi Jutarnji.

 

 


Komentari