Ovaj Zagrepčanin trčat će i biciklirati 600 kilometara za djecu slabijeg imovinskog stanja

Marko želi prikupiti minimalno 30 tisuća kuna donacija za 300-tinjak štićenika Udruge.

Tridesetsedmogodišnji Zagrepčanin Marko Kos krenuo je jučer na trkački i biciklistički pohod dug više od 600 kilometara kako bi pomogao štićenicima udruge Mali zmaj.

Humanitarnom kampanjom “Do Vira i nazad” na dobrotvornom fundraisingu “Čini pravu stvar” Marko želi prikupiti minimalno 30 tisuća kuna donacija za 300-tinjak štićenika Udruge, a tim bi se novcem osigurao velik dio njihovih školskih potrepština.

“Cilj mog izazova je prikupljanje sredstava kako bi se djeci slabijeg imovinskog stanja kupio školski pribor, platila školska užina, pokazi i sve što im je potrebno za normalno i uspješno školovanje”, poručio je Marko.

Marko-Kos-na-startu

Trkački dio pothvata, od Zagreba do Vira, planira prevaliti u narednih 5 dana, dok će povratak u Zagreb odraditi na biciklu u svega 36 sati.

Poruke podrške pristižu mu sa svih strana, a velik vjetar u leđa dali su mu nogometaši i stručni stožer zagrebačkog Dinama, koji je njihovu zajedničku fotografiju objavio na službenim stranicama kluba. Također, pozvao je sve one koji mogu da mu se pridruže na nekoj od trkačkih i biciklističkih relacija ili kao navijačka potpora.

Trenutno je prikupljeno nešto više od 2 600 kuna, a donacije se mogu uplatiti do kraja njegovog pothvata.


Komentari