Otvorena prva škola rukometa za djecu s teškoćama u razvoju, vodit će ju proslavljena rukometašica Maida Arslanagić

FOTO: Promo

U sklopu dugogodišnjeg sportsko-kreativnog programa za djecu s teškoćama u razvoju „Moje pravo na igru i sport” koje provodi Centar za edukaciju i savjetovanje Sunce iz Zagreba pokrenuta je prva škola rukometa.

Voditeljica škole je proslavljena bivša rukometašica Maida Arslanagić koju dijeli nekoliko ispita do završetka edukacije za trenericu rukometa. Program „Moje pravo na igru i sport“ kontinuirano se provodi od 2012. godine s ciljem da se omogući djeci s teškoćama u razvoju jačanje psihofizičkih i kognitivnih sposobnosti, što će im kasnije pomoći u nošenju sa svakodnevnim životnim situacijama. Namijenjen je djeci od 4 do 19 godina koja kroz igru i druženju s vršnjacima i asistentima, volonterima, rastu i razvijaju se.

Škola rukometa je samo nastavak na već postojeći program. Treninzi s naglaskom na elemente rukometne igre prilagođeni su djeci starijoj od 11 godina, a odvijat će se svakog ponedjeljka od 17 do 18 sati u Osnovnoj školi Ljubljanica.

FOTO: Promo

“Pokretanjem ove škole rukometa zapravo sam spojila svoje dvije strast, sport i rad s djecom s teškoćama u razvoju. Ovo je samo jedan od niza programa koje Centar nudi. Kao magistra logopedije, pokrenula sam i program poticanja komunikacijskih i govorno-jezičnih vještina kroz igru i vježbanje u obliku logopedskosportskih radionica, s ciljem da se sport, odnosno tjelesna aktivnost, koristi kao medij za razvoj komunikacije i govora. Danas je nažalost sve više djece za kompjuterom i ispred televizora, a sve manje njih na igralištima.
Dokazano je kako razvoj cjelokupne motorike tijela, koja se učenjem i uvježbavanjem usavršava, utječe i na razvoj govora. Uskoro ćemo biti u situaciji da će se stručnjaci posebno baviti stvaranjem i razvijanjem navika tjelesne aktivnosti kod djece jer će biti motorički sve slabija, što će u konačnost dovesti do ozbiljnih problema u samom razvoju njihovih sposobnosti”, mišljenja je Maida Arslanagić.

Upisi u školu rukometa, kao i logopedskih tretmana su u tijeku, a prijaviti se može putem mail adrese [email protected]. Više informacija o programu „Moje pravo na igru i sport” možete pročitati na web stranici Centra za edukaciju i savjetovanje Sunce ili pratiti putem društvenim mrežama.


Komentari