OTKUD BAŠ PRED IZBORE? ‘Nogometa nema, ali zato transparenti nastaju spontano i ničim izazvani’

Nakon što se društvenim mrežama proširila fotografija mladića koji poziraju s transparentnom na kojem piše kako će “J**** ćemo srpske žene i djecu”, policija je brzo reagirala te u konačnici uhitila njih šestoricu.

“Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu je nakon ispitivanja podnijelo sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv šestorice okrivljenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela”, izvijestili su tada.

Nešto manje od 24 sata poslije, na zagrebačkim ulicama osvanuo je još jedan degutantan grafit u Svetoj Klari koji je sada već i uklonjen.

Njihovo pojavljivanje, tik pred izbore, smatra Igor Peternel, zastupnik Domovinskog pokreta, moglo bi biti tek jedan od trikova politike, odnosno političke kampanje.

“Nogometa nema, corona je praktički uništila profesionalni sport i sve sto sport popratno donosi, navijačke skupine su totalno pasivizirane , u društvu nikada nije bilo manje ozbiljnijih tenzija, a pogotovo nacionalno usmjerenih…. i sada odjednom neposredno uoči izbora spontano i ničim izazvani nastaju neki transparenti nacionalne mržnje koji navodno dokazuju kako je opasno birati bilo koga i bilo sto nacionalnije i desnije od Pupovcu prihvatljivog Plenkovića! Očekujemo nastavak ove kreativne i vrlo opasne kampanje!”, napisao je na svom Facebook profilu.

On, pak nije jedini. Istu poruku uputio je i Milorad Pupovac, nakon incidenata.

“Događa se zato što su neki ljudi svoju političku kampanju počeli zasnivati na porukama netrpeljivosti i netolerancije prema Srbima, porukama mržnje prema predstavnicima Srba i njihovim organizacijama i koji općenito misle da se danas u Hrvatskoj treba graditi politika i politička moć i da se treba dočepati vlasti upravo na porukama koje, nažalost, mladići koji ne znaju što to sve znači, koji ne znaju čemu sve to služi izriču u različitim dijelovima Hrvatske. A evo sad je dospjelo i u glavni grad”, rekao je.


Komentari