OTKRIVAMO NAJVEĆI GAF BOŽE PETROVA: Zbog ovog propusta, mnogi će i dalje biti ogorčeni i bijesni…

Upravitelji hrvatskog nogometa napokon mogu odahnuti.

Čini se kako je Zdravku Mamiću i njegovim suradnicima, može bolje rečeno zaposlenicima, pala sjekira u med. Vjerojatno su svi okupani u znoju s pogriženim noktima pratili prošlotjedna događanja na političkoj sceni, a ponajviše maratonsku saborsku raspravu u petak. Bili su to biti ili ne biti sati za uvaženu gospodu koja kontrolira hrvatski nogomet, hrvatski rukomet, hrvatsku košarku…

Zoran Milanović je uoči ovih izbora ponovno obećavao “isušiti močvare” koje su progutale sportove u Hrvatskoj, a ponajviše onu nogometnu močvaru koju je već započeo čistiti na početku mandata, ali ju nikad baš nije očistio u potpunosti. Mamiću i kompaniji vjerojatno je pao težak teret s leđa kada su vidjeli da je Milanović usosio postizborne dogovore s Mostom i da će stvar u svoje ruke preuzeti HDZ.

Obećanje ludom radovanje

Ostao im je još samo Most. Da, nokti su se grizli i lio se znoj jer Božo Petrov je također obećavao da će nastaviti s čišćenjem, štoviše u potpunosti izbaviti hrvatski sport iz ralja nekolicine ljudi, a strepilo se sve do dana kada je objavljeno tko će biti ministri. Naravno, vidjeli smo u nekoliko navrata kako gospodin Petrov ima mali problem s održavanjem riječi, počevši od ovjere kod javnog bilježnika kako nikada neće u koaliciju s SDP-om i HDZ-om, naravno na koncu je uspostavljena koalicija koja to zapravo nije, ali je. Dakle, zvuči malo suludo i konfuzno, ali eto, htio gosp. Petrov priznati ili ne, to je ipak koalicija. Nije se baš iskazao niti učestalim mijenjanjem mišljenja i višetjednim vitlanjem birača i kolega na takozvanim pregovorima, a na koncu se pokazalo da je od brojnih fotelja morao odustati, pa tako i od one kojom bi mijenjao sport.

No, pomalo je nejasno zašto je Petrov obećavao da će nastaviti raditi na sektoru koji na kraju uopće nije pripao njegovoj strani koalicije već onoj HDZ-ovoj? Zašto je kazao kako će nastaviti s reformiranjem hrvatskog sporta ako je na koncu taj resor lako prepustio HDZ-u? Dobro, Petrov i dalje ima moć kao potpredsjednik, a na koncu dosta toga ovisi i o Oreškoviću ma što god se govorilo o njegovu odnosu s Karamarkom i Petrovom. No, ostaviti ministarstvo sporta u rukama HDZ-ova ministra moglo bi značiti kako se problemi vjerojatno neće niti načeti, a kamoli riješiti za ovoga mandata.

Što će se promijeniti?

Kako su svi čelni ljudi hrvatskih sportskih saveza uglavnom HDZ-ovci (I. Šuker, Gobac, D. Šuker), a neki su i veliki donatori (Mamić), teško je zamisliti da će stranački kolege okrenuti leđa stranačkim kolegama, a još teže donatorima. Dokaz da se vjerojatno ništa neće promijeniti za vrijeme mandata novog ministra Predraga Šuštara jest činjenica da se Hrvatski nogometni savez osokolio svega par dana nakon izglasavanja nove Vlade i poslao prijedlog za ocjenu ustavnosti Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sportu. Upravo je tim zakonom prošla Vlada pokušala stati na kraj vladavini jednog čovjeka u hrvatskom nogometu jer bi se pomoću njega drastično promijenio model upravljanja i uz pomoć njega spriječio bi se dosadašnji način “poslovanja” u nogometu.

Novi ministar vjerojatno se neće petljati previše u rješavanje ove problematike, a Mostovci koji su na sva zvona grmili kako će riješiti ovaj problem i nastaviti borbu s diktaturom u hrvatskom nogometu su izgleda digli ruke. Što nam slijedi. Vjerojatno će ovoga puta Zakon biti srušen, bilo bi čudno da ne bude, a mi ćemo nova obećanja o “isušivanju močvara” slušati do novih izbora i gledati i dalje kako se sportske institucije pretvaraju u “prćije”.

>>> Pročitajte kako je Zdravko Mamić postao europski kralj transfera (i ‘uspješan’ biznismen)…

>>> Povijest se ponavlja: MAMIĆA BI ZBOG OVOG MOGAO LUPITI INFARKT!

>>> MAMIĆEVIZMI KOJI SU NAS ŠOKIRALI: Sva ‘kulturna’ ostavština Zdravka Mamića (VIDEO)


Komentari