OTIŠLI U MINUS! Mladost gostovala kod Juga u ‘vječitom derbiju’, loš početak finala za Žapce

Jugaši’ su na domaćem plivalištu u Gružu s 12:9 svladali Mladost i tako poveli s 1:0 u finalnoj seriji prvenstva Hrvatske koja se igra na tri dobivene utakmice. Zagrepčani su im ove sezone uzeli kup, Radnički iz Kragujevca regionalnu ligu pa je želja Dubrovčana da se ove sezone domognu bar jednog trofeja bila očita u otvaranju finala.
Od samog starta utakmice su vodili, u šestoj minuti prvi put su imali dva pogotka prednosti (3:1), a ‘žapcima’ otad nisu pustili da im se posve prikradu i vrate stvari na početak. Naprotiv, držali su ih na distanci, u dva navrata došli su na +3 (5:2, 6:3), no Mladost je ipak pokazala da u Dubrovnik nije došla samo turistički: tri sekunde do kraja druge četvrtine stigli su na 6:5 i tako vratili neizvjesnost.
Imat će na početku treće četvrtine Zagrepčani i dva napada za izjednačenje, međutim to je bilo najbliže do čega su došli. Jug ponovo dolazi na tri pogotka razlike, a Mladost ih prati te nakon ove dionice susreta – opet zahvaljujući pogotku tri sekunde prije kraja – drže priključak na -2 (9:7).
Više od tri minute zadnje četvrtine mreže su mirovale a onda Alexandros Papanastasiou, danas najefikasniji Dubrovčanin s tri gola, pogotkom vodi Jug na 10:7 i lomi susret. Mladost je još imala snage uzvratiti, Cosmin Radu je u sljedećoj akciji produžio nadu, no potom će Loren Fatović s dva gola razriješiti sve dileme. Jug je otišao na 12:8, a Mladost je s pogotkom Viskovića privela susret na konačnih -3.
Uz spomenute Panastasioua (3) i Fatovića(2), kod Dubrovčana je bio raspoložen i Paulo Obradović koji je kao i vodeći strijelac Mladosti Josip Vrlić bio strijelac tri pogotka.
Drugi susret igra se u srijedu u Zagrebu u 18 sati.


Komentari