OTIŠAO U MIROVINU! Ante Kostelić završio trenersku karijeru, od Hrvatskog skijaškog saveza dobio nagradu za životno djelo

Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Legenda hrvatskog skijanja Ante Kostelić odlazi u mirovinu. 82-godišnji trener iza sebe ima bogatu i vrlo uspješnu karijeru s trajanjem više od dva desetljeća.

Nakon točno 23 godine rada, Kostelić se oprostio od funkcije trenera u reprezentaciji te je za svoj rad od Hrvatskog skijaškog saveza dobio nagradu za životno djelo.

“Hrvatski skijaški savez zahvaljuje Anti na njegovom vizionarskom putu koji je završio s ukupno osvojenih deset olimpijskih medalja od kojih je pet zlatnih, četiri Velika i osam Malih kristalnih globusa, osam medalja sa svjetskih prvenstava od čega šest zlatnih te 56 pobjeda i 115 postolja u Svjetskom kupu kao i za vrlo uspješan rad zadnjih godina s braćom Kolega. Osim sjajnih rezultata, njegov rad je uvelike pomogao i doprinio stvaranju našeg respektabilnog saveza, razvoju ostalih reprezentativaca i dovođenju utrke Svjetskog kupa na Sljeme”, izjavio je direktor alpskih reprezentacija i ski pool-a Vedran Pavlek.

“Hrvatski skijaški savez će nastaviti raditi vođen Antinom skijaškom i sportskom vizijom u razvoju svojih natjecatelja, a najmanje što mi možemo učiniti kako bi mu zahvalili je dodjela nagrade za životno djelo”, zaključuju iz Saveza.