OTIMAJU SI IGRAČE! Dinamo i Osijek krenuli u bitku za prevlast, ne bježe ni od čega

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

U kolovozu, i to 28., u Maksimiru će se, nadaju se mnogu, zbrajati dojmovi nakon ždrijeba skupina Lige prvaka, koji je dva dana ranije. A u Gradskom vrtu Konferencijske lige, čiji je ždrijeb skupina dan ranije. Taj će dan Osijek i Dinamo igrati prvi ovosezonski derbi.

Davno prije tog okršaja, pa i početka HNL-a, krenula je bitka za prevlast. Nakon burne završnice prošle sezone, u kojoj je Dinamo “upalio motore” tek nakon što je ispao iz Europske lige, a Osijek prosuo neke bodove, posustao pod pritiskom velike želje i gnjevno razloge tražio i u “korporaciji”, ove se sezone željno iščekuje nastavak borbe prvaka i doprvaka. Borbe koja je izvan terena već počela.

Naime, još prošli mjesec Dinamo je ponosno iz Osijeka doveo pojačanja. Osijek je u tom uzrastu uvjerljivo osvojio naslov prvaka Hrvatske, u 26 kola imao jIe 23 pobjede i tri remija, uz gol razliku 87-14. Sedam bodova ispred Hajduka i 16 ispred Dinama.

No, priznao je kasnije Nenad Bjelica, klub je zakasnio ponuditi dečkima ugovore, postojeći su istekli i Dinamo je uzeo Svena Sopića (15), Mateja Perića (15) i Mihaela Mihaljevića (14).

Onda je Dinamo iskoristio svoj ugled među igračima i na seniorskoj razini. Osijek je jako htio Denija Jurića iz Šibenika, htio ga je i Dinamo koji je obrlatio našeg Australca i doveo ga u Maksimir. Odnosno, točnije rečeno preoteo Osijeku i ostavio na posudbi u Šibeniku. Da još malo zasoli ranu jer Bjelica je baš najviše ludio na te brojne igrače koje Dinamo posuđuje ostalim prvoligašima. Koji onda, smatra Bjelica, protiv prvaka igraju s manje gasa nego protiv Osijeka.

No, kako doznaju Sportske novosti, Osijek je uzvratio udarac i pokazao da ima adute za tu borbu! Doveo je iz Dinama juniora Domagoja Jerbića, 18-godišnjeg stopera, koji je 11 godina vježbao u Dinamovoj školi i igrao je za mlađe reprezentacije.


Komentari