OSVOJILI MEDALJU, ZATVORILI POGLAVLJE: Sinkovići donijeli odluku karijere: ’Pet godina je bilo dovoljno’

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Nakon što su osvojili zlato na Olimpijskim igrama u Tokiju, u disciplini dvojac bez kormilara, Valent i Martin Sinković već su se s tom disciplinom pozdravili, rekli su za Sportske novosti. Štoviše, tu odluku donijeli su još prije nekoliko mjeseci, ali su svejedno išli po medalju i dobili je.

“Pet godina je bilo dovoljno. Bilo je izazovno, imali smo uspona i padova, ali zadovoljni smo sa svime što smo ostvarili i sad možemo zatvoriti to poglavlje”, rekao je Valent na konferenciji za medije, no za Sportske novosti govore kako u dvojcu nikada nisu bili zadovoljni kao u dublu, a upravo tome se planiraju vratiti.

Štoviše, jedva čekaju prvi trening nakon odmora dakako. “U srijedu smo u Tokiju odradili posljednji trening u dvojcu ‘bez’ i nije nam bilo nimalo žao, nismo bili nimalo sentimentalni”, dodaje Valent koji zaključuje i kako su dokazali da su trenutno u dvojcima ‘bez’ najbolji i nemaju više što dokazivati.

Gušt

“A veslati dubl nam je puno veći gušt. Puno mirniji smo u njemu, a sad smo već u godinama kad želimo raditi ono što nam je najveći gušt”, dodaje. Tvrdi i kako su dokazali da mogu promijeniti i disciplinu i stil i dalje biti najbolji.

“Napravili smo nešto što nije nitko u muškom veslanju spojivši svjetska i olimpijska zlata u dublu i dvojcu, jako smo ponosni i sad idemo dalje”, navodi potom.

Zaključuju i da se više ne vežu za neku disciplinu pa je tako i slučaj s dublom. “Ići ćemo godinu po godinu, plan je prvu iduću veslati dubl, a kasnije ako Lončarići budu na razini da možemo u četvercu biti konkurentni za zlata, otvoreni smo za tu opciju. Zašto ne, ako bude prilike”, rekli su.


Komentari