OSTAVILI SU IM GORAK OKUS PORAZA: Cibona u posljednjem kolu ABA lige slomila Borac u Čačku

Košarkaši Cibone su u posljednjem kolu ABA lige gostovali kod Borca u Čačku i slavili rezultatom 82-77.

Bila je to prilično izjednačena utakmica s dramatičnom završnicom. Domaćin je u posljednjim sekundama kod rezultata 77-78 imao napad za pobjedu. Tada je Nerandžić napravio faul u napadu (suci su prvotno priznali koš Nerandžića i dodatno bacanje, no pregledavanjem snimki uvidjeli su da je napravio faul u napadu na Radovčiću), a na drugoj je strani prvo Čarapić napravio nesportsku na Novačiću koji je zabio oba slobodna bacanja.

Nakon izvođenja lopte Jones se još jednom odlučio za prekršaj na Novačiću koji je opet pogodio oba bacanja i postavio konačni rezultat 82-77.

Zadranin je bio i igrač utakmice sa 21 poenom ( trice 3/3, slobodna bacanja 8/8, 3sk, 3as, val 27), pratili su ga Planinić sa 19 poena (5sk, 1as) i Marić sa 12.

Tako su Cibosi došli do svoje desete pobjede u regionalnoj ligi i zauzeli deveto mjesto na tablici. U ostalim utakmicama koje su odlučivale tko će zauzeti pretposljednje mjesto, FMP je slavio protiv Krke (91-85), a košarkaši Splita nisu uspjeli doći do iznenađenja protiv Partizana (80-58) pa su zauzeli 13. mjesto koje vodi u dodatne kvalifikacije.

“Čestitam mojim igračima na pobjedi i na načinu na kojem smo završili natjecanje. Zaista je utakmica bila puna preokreta, interesantna za gledanje, ali od sveg srca želim čestitati kolegi Marinoviću što su ispunili ambicije i što će i iduće sezone biti u ABA 1 ligi. Želim im puno sreće jer je ovo grad košarke i želim im da još puno godina budu u najvišem rangu”, rekao je Vladimir Jovanović.

“Mi smo stalno gledali na utakmicu u Podgorici da vidimo što se događa. Sve je ispalo dobro na kraju, idealno za nas. Borac će ostati u ligi i to je bio i cilj. Što se tiče sezone, nisam zadovoljan jer mi se čini da smo mogli imati pobjedu više. Zbog svih okolnosti koje su bile, na kraju je sezona zadovoljavajuća. Htio bi se zahvaliti prvo igračima, pa upravi i svojoj obitelji na strpljenju i podršci. Također i našim navijačima. Ostao je gorak okus nakon poraza, ali mislim da smo za prvu godinu napravili dobar posao”, dodao je Marko Marinović.


Komentari