Ostao bez prsta na derbiju Dinama i Hajduka: Ranjeni vatrogasac opisao što se dogodilo

Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

Vatrogasac Javne vatrogasne postrojbe (JVP) grada Splita teško je ozlijeđen u petak predvečer na stadionu Poljud kad mu je petarda “topovski udar” bačena s tribina uništila jagodicu prsta, doznaje se u bolnici.

On se u drugom poluvremena utakmice između Dinama i Hajduka nalazio ispod tribine kada je počela bakljada, a blizu njega eksplodirao “topovski udar” teško ga ozlijedivši. Odmah je kolima Hitne medicinske pomoći prebačen na Odjel plastike bolnice na Križinama.

Antonela Lolić iz splitske policije rekla je kako će oni poduzeti sve mjere kako bi pronašli počinitelja.

Iz splitskog kluba Hajduk sinoć su izrazili žaljenje zbog ozljeđivanja vatrogasca.

Splitski su vatrogasci još prije pet godina upozorili da ima ozljeđivanja njihovih djelatnika od petardi i da možda više neće osiguravati utakmice.

Vatrogasac se javio iz bolnice.

“Vidio sam je kako leži na podu. Gledao par sekundi i mislim u sebi: Nije se aktivirala, to je to! Pokupit ću je i baciti u kutiju. Uzeo sam je u ruke, napravio par koraka i trenutak prije nego ću je pustiti – eksplodirala je! Od tog trenutka više se ničega ne sjećam. Bio sam toliko zbunjen da sam do pola puta do bolnice imao kacigu i vizir na glavi. Ne znam je li me netko odveo i tko”, rekao je to ozlijeđeni vatrogasac, prenosi 24sata.


Komentari