ZUBČIĆ RASTURIO I DOŠAO DO POSTOLJA! Sjajnom drugom vožnjom potvrdio da je u izvrsnoj formi

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Zagrepčanin Filip Zubčić u švicarskom Adelbodenu vozio je svoj peti veleslalom sezone.

Najbolji hrvatski skijaš u Švicarskoj je prošle godine dohvatio prvo postolje u Svjetskom kupu osvojivši drugo mjesto u veleslalomu, a sada se ponovno bori za postolje.

Prva vožnja počela je u 10.15, a Zubčić je startao s rednim brojem 3. U cilj je ušao s 97 stotinki zaostatka za vodećim Francuzom Alexisom Pinturaultom.

Ipak nakon prvih 30 skijaša, Zubčić se pomaknuo na treće mjesto. Ispred njega je bio i Švicarac Marc Odermatt.

Druga vožnja krenula je u 13.15 sati. Filip Zubčić je na startu imao 84 stotinke bolje vrijeme od Kildea. Povećao je svoju prednost na 1.19 na prvom prolazu, na drugom prolazu 1.12, a na trećem 1.07.  Zubčić je u cilj druge vožnje ušao kao prvi s prednošću od sekunde i 17 stotinki. To znači da je na postolju!

Samo Pinturault ispred Zubčića

Ispred njega bio je ipak Francuz Pinturault. Zubčić je zauzeo drugo mjesto. Pinturault je imao sekundu i četiri stotinke prednosti ispred Filipa.

Samo dva dana nakon slalomskog uspjeha karijere na Sljemenu (peto mjesto) Zubo se tako vratio najjačoj disciplini i nastavku borbe za mali Kristalni globus. Trenutačno je treći s 208 bodova, 82 manje od vodećeg Švicarca Marca Odermatta i 32 manje od Francuza Alexisa Pinturaulta.

Inače, Adelboden će ugostiti još jedan veleslalom u subotu, a u nedjelju slalom.


Komentari