Zubčić ovaj put nije uspio do postolja: Ostala četvorica Hrvata nisu se ni plasirala u drugu vožnju

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Austrijanac Manuel Feller pobjednik je slaloma za Svjetski kup voženog u austrijskom skijalištu Flachau, dok je najbolji hrvatski skijaš Filip Zubčić zauzeo 24. mjesto sa 3.10 sekundi zaostatka.

Feller je do svoje prve pobjede u karijeri stigao sa 43 stotinke boljim vremenom od drugog Francuza Clementa Noela, koji je bio vodeći nakon prve vožnje, dok je treće mjesto zauzeo pobjednik otprije šest dana iz Adelbodena Austrijanac Marco Schwarz sa 70 stotinki slabijim vremenom.

Feller je nakon prve vožnje zauzimao treće mjesto, no s najboljim rezultatom u drugoj vožnji uspio je preskočiti Noela i Norvežanina Sebastiana Foss-Solevaaga te u dobi od 28 godina napokon se uspeti na najvišu stepenicu pobjedničkog postolja.

Zubčić, koji je nakon prve vožnje zauzimao 21. mjesto, sredinom staze u drugoj vožnji napravio je veliku pogrešku te je stoga pokvario plasman te na kraju osvojio tek sedam bodova.

Preostala trojica hrvatskih predstavnika u Flachau, Matej Vidović, Samuel Kolega i Istok Rodeš, nisu izborili drugu vožnju. Vidović je sa 3.17 sekundi zaostatka u prvoj vožnji završio 44., Kolega je sa 4.24 sekunde slabijim vremenom bio 49., dok Rodeš nije završio utrku.

Feller je pobjedom preuzeo i vodstvo u redoslijedu slalomaša sa 310 bodova, jedan manje ima drugi Schwarz, a 32 manje treći Nijemac Linus Strasser. Zubčić je sa 68 bodova 18. u redoslijedu slalomaša.

Vodeći u ukupnom redoslijedu Svjetskog kupa je Francuz Alexis Pinturault sa 718 bodova, drugi je Norvežanin Aleksander Aamodt Kilde sa 560, treći Švicarac Marco Odermatt sa 501, dok je Zubčić četvrti sa 462.

U nedjelju će se voziti još jedan slalom u Flachauu.


Komentari