ŽETVA MEDALJA HRVATSKIH SPORTAŠA: Triatlonci ostvarili odlične razultate

Za vikend je održano Balkansko prvenstvo u triatlonu, a naši sportaši osvojili su brojne medalje.

Na upravo održanom Balkanskom prvenstvu u triatlonu u rumunjskom Olimpu hrvatske sportašice i sportaši – triatlonci ostvarili su odlične rezultate i pravu žetvu medalja. Ukupno 26 sportašica i sportaša kadetskog, juniorskog i seniorskog uzrasta natjecalo se ovog vikenda u Rumunjskoj u disciplinama supersprint i sprint triatlon.

prvenstvo-balkana-postolje-juniorke

U YOUTH kategoriji žena zlato je pripalo mladoj Zari Baković, a srebro Lei Šešelji na utrci super sprint distance. Elisabetta Vitasović osvojila je juniorsko srebro u glavnoj utrci sprint triatlona.

prvenstvo-balkana-hrvatski-juniori na postolju

Među sportašima odličnu je utrku odradio sportaš Luka Paliska koji je u cilj ušao iza prva tri seniora kao apsolutno četvrti, no pripalo mu je juniorsko zlato. Njegov mlađi klupski kolega i imenjak Luka Grgorinić oko vrata je na Balkankom prvenstvu u triatlonu stavio juniorsku broncu.

U iznimno oštroj konkurenciji sportašica i sportaša proširena triatlon hrvatska reprezentacija pamtit će ovo Balkanskom prvenstvo kao iznimno uspješan nastup koji je, uz medalje donio i obilje odličnih rezultata sportaša mlađih dobnih kategorija.

prvenstvo-balkana-hrvatski-sportasi-osvajaci-medalja

Među seniorkama se ističe 4. i 6. mjesto Tee Miloš i Sonje Škevin u konkurenciji Elite žena na utrci koja najboljima donosi vrijedne bodove za europsku ljestvicu – komentirao je Dorijan Pavliša, predsjednik Hrvatskog triatlonskog saveza ostvarene odlične rezultate hrvatskih sportaša na Prvenstvu Balkana.
. . .

Komentari