Završio Hanžek, Sandra DVA PUTA RUŠILA REKORD

Facebook

Završio je i ovogodišnji Hanžek, stadion Mladosti bio je ispunjen do posljednjeg mjesta, a dan je dodatno uljepšala naša atletičarka.

Sandra Perković u dva je navrata rušila rekord Hanžeka, bacila disk je 69,77 metara i rušila rekord koji je do sada držala Gia Lewis-Smallwood s hicem od 66,29 metara iz 2013. godine. No, moćna Sandra se nije zaustavila već je u posljednjoj seriji bacila 69,88 i skinula svoj nekoliko trenutaka star rekord i tako postala vladarica gotovo svih mitinga u svijetu. Valja spomenuti kako bi Sandra u Pekingu slavila čak i prvim rekordom i time je dokazala kako je na SP-u samo imala loš dan.

Jamajčanin Powell održao je obećanje i sprintao ispod devet sekundi. U napetoj utrci na 100 metara Asafa je trčao 9,96 i iza sebe ostavio Amerikanca Rodgersa (10,10) koji je bio bolji od njega u Pekingu (Powell 7. Rodgers 5.)

Kako Blanke nije bilo zbog rizika od ozlijede, u skoku u vis predstavljala nas je Ana Šimić. Završila je druga s 191 cm, daleko iza pobjednice Marije Kučine koja je preskočila 201 cm.

Rekorde mitinga, osim Sandre dva puta, još su rušili i Fabiana Murer u skoku s motkom, Brazilka je preskočila 4,50 metra, Ramil Gulijev bio je najbrži na 200 metara i srušio rekord s 19,88, time je postao peti najbolji europski trkač svih vremena. Vrijedi spomenuti i mladu Mateu Parlov, koja je iako je bila deseta, uspjela srušiti hrvatski rekord pretrčavši 3.000 metara za 09:08,49.

Pobjedu na memorijalnoj utrci ove godine odnio je Rus Šubakov rezultatom 13,11 i obranio prošlogodišnju titulu, ali rekord mitinga (12,98) koji drži još od 1999. Amerikanac Mark Cerar, nije uspio skinuti. Iza Šubakova su se našli Martinot-Lagarde s 13,50, a treće mjesto pripalo je Jamajčaninu Rileyu (13,52).

>>>HANŽEK: SANDRA PERKOVIĆ I ASAFA POWELL u lovu na rekorde

>>>NOVOZELANĐANIN OSVAJAČ prvog Memorijala Ivana Ivančića

 


Komentari