Zagrepčani poraženi 70-0 u Sloveniji, čast spasili veterani

foto: Facebook.com/Rugby Club Zagreb

Raspadnuti Zagreb za vikend je gostovao u sklopu 3. kola PH kod Ljubljane koja je uspjela nakon dva uzastopna poraza konsolidirati svoje redove. 

Desetkovani Lavovi, što ozljedama što nezalaganjem pojedinaca i nedolascima na treninge i pomaganjem prvoj momčadi da ideje trenera Gary Braida prenese na teren, otišli su na gostovanje s tek 16 igrača.

Iako načeti ozljedama Lavovi su u prvom poluvremenu pružili kompetitivnu igru i dostojan otpor slovenskom prvaku te u 3 navrata propustili priliku realizirati odličan pritisak u polovici domaćina. Želve su se opet pokazale efikasnije i konkretnije u realizaciji svojih prilika te na poluvrijeme otišle s prednošču 22-0. U drugom poluvremenu Lavovi se raspadaju te završavaju utakmicu s 13 igrača, a iskusni ljubljančani konstantno stvarajući višak na krilu polažu preko istih te završavaju utakmicu s uvjerljivih 70-0.

Zagreb je tako doživio neugodnu i sramotnu lekciju na kojoj se može puno naučiti uzevši u obzir da u momčadi igraju mladi i talentirani igrači, a neki već i sa stažom igranja za seniorsku reprezentaciju HR. Nelogičnost visokog poraza je još veća, jer je činjenica da Lavovi iz utakmice u utakmicu dominiraju u zatvorenoj i otvorenoj skup igri te line out-u, redovito vraćajući suparnike prema nazad. Takav nesrazmjer je svakako nešto na čemu će stručni stožer morati poraditi. No, dakako, treba dodati da ovakav visoki poraz zbog svega navedenog nije realno mjerilo kvalitete.

RK Ljubljana 70:0 RK Zagreb


Ragbi igralište Oval
Gledatelja – 250

Za Zagreb nastupili: 1.Leon Burazorović 2.Fran Hasija 3.Luka Juss 4.Darko Fatović 5.Martin Rešković (c) 6.Paddy Rowntree 7Božidar Lovro Birkić8.Šimun Krmek 9Lovro Roguljić 10.Ivan Belobrajdić 11. Mirko Gudelj 12Mile Romcevic-Vlahovic 13Fran Jurić 14Sandy Holjevac 15Ivan Josipović16Tomislav Gomuzak

Veterani popravili raspoloženje

Od seniorske momčadi u svojim nastupima su bili uspješniji veterani i druga momčad Zagreb Bluesi u sklopu 1. kola austrijske ARC lige.

Old Lionsi su ugostili u subotu engleski Sheffield Tigers, a stare mace s Rudeša su se pokazale bolje pobijedivši 40-0.

Utakmica Bluesa je bila nešto napetija. U prvom poluvremenu se mogla vidjeti izjednačena borba s gostima iz Bečkog Novog Mjesta, no do kraja utakmice se juniorsko-veteranska-seniorska kombinacija pokazala dobitnom.

Bluesi su pod kontrolom imali cijelu utakmicu, a posebno veseli nastup mladih nada iz lavlje jazbine na Rudešu koji su pod dirigentskom palicom trenera juniora Hrvoja Bartolića izrasli u igrače koje krasi lepršavost i jednostavnost igre.

Kako je to izgledalo u nedjelju iz ptičje perspektive ispod rudeških oblaka možete vidjeti na fotografiji.

“Željno očekujemo da dođete do Rudeša i ove subote i podržite prvu momčad Lavova u borbi za prve bodove u sklopu 1. lige PH. Došli pješke, autom ili zrakom, u Ragbi centar Rudeš je dobrodošao svatko”, poručuju iz kluba.

Zagreb Blues 38:14 Wombats RC

Ragbi centar Rudeš
Gledatelja – 100

Za Zagreb Blues nastupili: 1.Petar Šuklje 2Fran Hasija (c) 3.Ivo Josipović 4.Vid E. Vukovac 5.Damir Jankovic 6.Marko Zagorišek7.Sandy Holjevac 8.Šimun Krmek 9.Ervin Kostanjsak 10.Mile Romcevic-Vlahovic 11Karlo Jursic 12Davorin Aleksic 13.Luka Ban 14.Filip Čapelnik 15.Slobodan Nikolić 16.Tomislav Gomuzak 17.Juraj Ban18.Josip Juraj Zelić 19.Luka Juss 20.Ivan Kardum 21.Miroslav Mandić

 

Komentari

loading...